Compania italiana de real estate Aedes Immobiliare intentioneaza sa lanseze, anul acesta, un fond de investitii imobiliare cu o capitalizare de 1,2 miliarde de euro, potrivit afirmatiilor lui Luca Castelli, CEO al Aedes.

Daca aceasta incercare va esua frupul italian va cumpara o companie listata pe care o transforma in fond de investitii. In acest caz catre acest fiond vor fi transferate proprietati in valoare de 400 de milioane de euro, iar completarea sumei pana la 1,2 miliarde de euro se va realiza prin intermediul unui partener strategic.

Aedes, planuieste ca pana in 2010 sa lamnseze alte sase fonduri traditionale de investitii ce ar urma sa fie active pe piata proprietatilor de retail si alte sase fonduri speculative.

Tinta companiei italiene este dublarea proprietatilor manageriate pana la o valoare de 10 miliarde de euro. Investitiile Aedes se vor indrepta catre piata de retail din Suedia si Germania, dar, in special, catre proprietati rezidentiale si de retail din Romania, Bulgaria si Serbia.
 
Data: 7 martie 2008

Sursa: Property EU