Aeroportul Băneasa şi Romatsa sunt reclamate într-un proces de mai mulţi asiguratori de renume, printre care Allianz, Swiss Re sau AIG ca urmare a unui incident vechi de 4-5 ani când un pilot a ieşit de pe pistă.

Aeroportul Băneasa şi Romatsa au avut ieri termen de judecată la un proces intentat în 15 iulie 2009, unde figurează ca pârâte, fiind reclamate de şapte părţi, toţi asiguratori, printre care şi Allianz, Swiss Re şi AIG.

Gheorghe Mihalcea, directorul Aeroportului „Aurel Vlaicu”, a declarat, pentru capital.ro că „este vorba despre un incident de 4-5 ani, când un avion privat, pilotat de un ucrainian a ieşit de pe pistă într-un şanţ, acesta dând vina pe faptul că nu erau marcaje pe pistă, de parcă pentru restul avioanelor erau, iar la el au dispărut”.

Potrivit acestuia, companiile de asigurări care erau responsabile cu despăgubirile fac tot ce este posibil să se sustragă plăţii, motiv pentru care au intentat acest proces. Reprezentantul aeroportului Băneasa susţine că instituţia se va apăra în faţa instanţei argumentând că solicitarea asiguratorilor  a fost depusă după termen.