Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca aşteaptă până la 15 septembrie ofertele sau cererile de participare la licitaţia pentru realizarea unei piste de 3.500 de metri, proiect cu un cost estimat de 120 milioane euro, fără TVA.

Proiectul vizează realizarea unei piste de decolare-aterizare de 3.500 de metri şi suprafeţe de mişcare aeroportuare aferente, conform unui anunţ al RA Aeroportul Cluj-Napoca.
Autoritatea contractantă urmăreşte încheierea unui acord-cadru cu o singură companie, cu o durată de 48 de luni.

Principalele modalităţi de finanţare sunt alocaţii ale Consiliului Judeţean Cluj, surse proprii, credite furnizor şi bancare. Firmele interesate trebuie să fi înregistrat în ultimii trei ani o cifră de afaceri medie de minim 50 milioane euro. Totodată, acestea trebuie să fi realizat în ultimii cinci cel puţin un contract de lucrări similare, în valoare de 20 de milioane de euro.

Lucrările vor fi atribuite printr-o licitaţie deschisă.
Criteriile de atribuire sunt preţul ofertei, cu o pondere de 50%, durata de execuţie a lucrărilor pentru primul contract subsecvent (20%), dobânda anuală efectivă (10%) durata creditului furnizor (10%) şi caracteristicile tehnice (10%).

Ofertele vor fi deschise la 16 septembrie.
Proiectul a fost anunţat încă din 2009 de reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj, în subordinea căruia se află aerogara.
Traficul de pasageri pe Aeroportul Internaţional din Cluj-Napoca a înregistrat, în prima jumătate a acestui an, o creştere cu 28% faţă de aceeaşi perioadă din 2009, la 427.800 de persoane.