Aeroportul Internaţional Henri Coandă vrea să achiziţioneze un sistem pentru controlul accesului vehiculelor în zonele de securitate ale unităţii, contract cu o valoare estimată de zece milioane de lei, fără TVA.

Proiectul include realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic, furnizarea de echipamente şi service, potrivit unui anunţ al companiei.

Termenul prevăzut pentru începerea procedurilor de adjudecare este 31 august, iar durata contractului este de 24 de luni din momentul atribuirii.

Aeroportul vizează şi alte achiziţii, cu valori mai reduse, precizând că sumele şi duratele tuturor contractelor sunt orientative, urmând să fie prevăzute în anunţul de participare şi respectiv în documentaţia de atribuire, după caz.

Astfel, compania intenţionează să contracteze echipamente de securitate, cu un cost estimat de 1,6 milioane lei, fără TVA. Data prevăzută pentru începerea procedurilor de adjudecare este 31 august, iar contractul are o durată de 12 de luni de la data atribuirii.

Sisteme „James Bond”…

Alt proiect prevede achiziţia unui sistem automat de identificare a numerelor de înmatriculare pentru autovehicule, în valoare estimată de 1,2 milioane de lei, fără TVA. În acest caz, data prevăzută pentru începerea procedurilor de adjudecare este 30 septembrie, durata desfăşurării contractului fiind tot 12 luni.

Aeroportul vrea să cumpere şi detectoare portabile de metal, de 160.000 de lei, fără TVA, urmând să înceapă procedurile la 31 august. Contractul se va derula pe o perioadă de trei luni.

Totodată, compania vizează şi o achiziţie, care prevede, printre altele, contractarea de echipamente pentru securizarea reţelei, în valoare estimată de 1,88 milioane de lei, fără TVA. Procedurile sunt prevăzute să înceapă la 30 septembrie, iar durata contractului este de 12 luni.

Alte două contracte urmăresc achiziţii de tehnică de calcul, constând în computere personale şi portabile, precum şi a unui sistem de management al cheilor, de mentenanţă şi instruire, cu valori estimate, fără TVA, de 860.390 lei, respectiv 1,2 milioane de lei. Data prevăzută pentru începerea procedurilor de adjudecare este 31 august, primul urmând să fie încheiat într-un interval de trei luni, iar cel de-al doilea în 30 de luni.

SURSA: Mediafax

CITEŞTE ŞI: Otopeni: echipamente de control al bagajelor de 6,4 mil euro