Aeroportul Internaţional Traian Vuia din Timişoara va folosi dividendele de 1,89 milioane de lei care urmau să revină statului pentru a finanţa lucrări de reparaţii la pista de aterizare-decolare.

„Sumele aferente dividendelor care nu vor mai fi vărsate la bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) se constituie ca surse proprii de finanţare a lucrărilor de reparaţii la pista de decolare-aterizare afla în domeniul public al statului şi concesionată SN Aeroportul Internaţional Timişoara – Traian Vuia”, se arată într-un proiect de ordonanţă de guvern, elaborat de MTI.

Aeroportul a avut anul trecut un profit net de repartizat în valoare de 4,898 milioane lei, rezultând o valoare a dividendelor de 2,372 milioane lei, din care 80%, respectiv 1,898 milioane lei, ar fi trebuit să fie viraţi la bugetul MTI.

Aerogara este deţinută de MTI, cu 80% din titluri, şi Fondul Proprietatea, care controlează 20% din acţiuni.

Lucrări de reparaţii la pista de decolare-aterizare au o valoare estimată de 1,6 milioane de euro, sumă pe care societatea nu o poate asigura în totalitate din surse propii, se mai menţionează în proiectul de act normativ.

SURSA: Mediafax