Drept urmare, în această dimineaţă, au avut loc şaptesprezece percheziţii domiciliare în Bucureşti care au vizat angajaţi ai SABI, SMURD şi agenţi de poliţie din cadrul Ministerului de Interne, bănuiţi că ar fi luat mită de la patronii firmelor de pompe funebre pentru a fi anunţaţi primii în cazul unor decese.
„În ultimele luni am fost sesizați și de colegi de la SMURD, care ajungeau la caz și se trezeau că firma de pompe funebre fie că a dat telefon familiei, fie că angajații firmei apăreau după echipa de urgență și își ofereau serviciile”, a declarat, la un post de televiziune, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat.
Acesta a mai precizat că datele proveneau de la angajaţi de la Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare, Serviciul de Ambulanţă Bucureşi – Ilfov (SABI) şi poliţişti, iar aceştia primeau în schimb sume între 500 şi 600 de lei.
În cursul lunii decembrie 2013, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus începerea urmăririi penale faţă de 26 persoane sub aspectul săvârşirii, după caz, a infracţiunilor de luare de mit, dare de mită, primire de foloase necuvenite şi folosire de informaţii care nu sunt destinate publicităţi, arată comunicatul Ministerului Public.
"Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că învinuiţii, angajaţi ai Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD), ai Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti – Ilfov (SABIF) sau agenţi de poliţie din cadrul Ministerului de Interne, transmiteau, în baza unei înţelegeri prealabile, către reprezentanţi ai unor firme de pompe funebre date cu caracter personal şi medical privind persoane decedate, precum şi date privind aparţinătorii acestora (nume, adresă, număr de telefon), de care luau cunoştinţă în exercitarea atribuţiilor de serviciu. La rândul lor, reprezentanţii firmelor de pompe funebre, învinuiţi în cauză, contactau aparţinătorii persoanei decedate în vederea încheierii unor contracte de prestări servicii funerare. Pentru fiecare caz concretizat cu încheierea unui contract de servicii funerare funcţionarii menţionaţi primeau, cu titlu de mită, o sumă de bani de la reprezentanţii firmelor de pompe funebre, potrivit unei înţelegi anterioare. Vom reveni cu o notă de prezentare a cazului.", se mai arată în acelaşi comunicat.
Afacere sinistră între angajaţii MAI, SMURD şi Ambulanţă şi firmele de pompe funebre: 500 de lei pentru un „pont”
16 decembrie 2013, 15:31
Ultima modificare în 16 decembrie 2013, 17:31
Ministerul Sănătăţii a sesizat autorităţile după ce a primit la rândul său reclamaţii privind afacerea dintre unii angajaţi Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD), ai Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti - Ilfov (SABIF) sau agenţi de poliţie din cadrul Ministerului de Interne şi firmele de pompe funebre, care erau anunţaţi de aceştia înainte de a se produce un deces, în schimbul unor sume de 500-600 de lei.
Etichete: afacere,
ambulanta,
deces,
firme
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook