Afacerea bună se construiește la Construct Expo

Companii de renume din țară și din străinătate, specialiști recunoscuți pe plan mondial și tehnologii inovative prezentate în premieră. Acestea sunt atuurile maratonului expozițional de construcții, amenajări peisagistice și protecția mediului care va avea loc între 23 și 26 martie la Romexpo.

Romexpo este un adevărat catalizator al afacerilor din România. La evenimentele pe care le găzduiește participă cele mai importante companii autohtone, dar și mari nume din industria europeană și mondială. De fiecare dată, aici se pun bazele unor colaborări de lungă durată și se semnează contracte de răsunet. Așa cum și-a obișnuit partenerii în fiecare an, primăvara este perioada în care Romexpo găzduiește un adevărat maraton expozițional dedicat construcțiilor, amenajărilor peisagistice și protecției mediului.

Capul de afiș îl reprezintă Construct Expo, cel mai mare târg de tehnologii, echipamente, utilaje şi materiale pentru construcţii din România. Aflat la cea de-a 24 ediție, evenimentul reunește cele mai importante firme din domeniul, reprezentând un punct de atracţie atât pentru antreprenorii şi experţii în construcţii cât şi pentru publicul larg interesat de echipamente şi utilaje pentru uz propriu. De exemplu, compania brașoveană Pergola Lux își va prezenta soluțiile inovative pe care le aduce pe piața românească. Astfel, vor putea fi văzute cele mai noi modele de pergole pentru mediul comercial, dar și pentru sectorul rezidențial. Înființată în 2015, societatea a ajuns anul trecut la o cifră de afaceri de 200.000 de euro, iar businessul este în continuă creștere.

Expoziții și dezbateri

Prezentarea unor utilaje sau servicii este doar o componentă a evenimentelor organizate la Romexpo. Astfel, odată cu partea de expoziție, Construct Expo generează și o serie de activități conexe menite să aducă laolaltă asociații, autorități de la nivelul administrației centrale, producători, importatori și distribuitori de produse și servicii dedicate tuturor categoriilor de construcții.

Primă conferință din cadrul evenimentului este Managementul deșeurilor în construcții. Aceasta are loc pe 23 martie și este susținută de Asociația Producătorilor de Materiale de Construcții, cu sprijinul Ministerului Mediului. În aceeași zi, se desfășoară workshop-ul Green Homes – locuințele verzi, organizat de Romania Green Building Council. Pe 24 martie, are loc o conferință organizată de IBC Focus, tema fiind o nouă criză pe piața construcțiilor. Participanții vor afla care sunt modalitățile de a „spiona” concurența pentru a deveni competitiv pe piață și vor afla secretul succesului multinaționalelor din această piață. Acestea sunt doar câteva dintre evenimetele în care cei care activează în industria construcțiilor sau au afaceri în activități conexe pot afla lucruri noi care să-i ajute în dezvoltarea businessului și pot încerca să schimbe percepția autorităților cu privire la reglementările din piață. Astfel, responsabilii din administrația centrală  vor putea să afle direct de la sursă care sunt principalele piedici pe care legea românească le pune companiilor din domeniu. De exemplu, reglementările cu privire la managementul deșeurilor în construcții sunt extrem de costisitoare pentru antreprenori, putând face chiar diferența dintre profit și faliment.

De asemenea, au apărut informații potrivit cărora s-ar reglementa  normative de securitate la incendiu a construcţiilor prin care se elimină polistirenul la construcţia şi reabilitarea termică a locuinţelor în favoarea vatei bazaltice. Prin urmare, cei mai importanți producători de polistiren din România cer modificarea normativului de securitate la incendiu a construcţiilor şi alinierea acestuia la practicile Uniunii Europene, compania Adeplast trimițând în acest sens chiar o scrisoare deschisă Guvernului. Toate aceste dezbateri, extrem de importante pentru dezvoltarea sectorului românesc al construcțiilor, beneficiază astfel de prezența celor mai buni specialiști din domeniu și de un mediu prielnic identificării celor mai bune soluții.