Vasile Isache era, in 1993, reprezentant al Coca-Cola pe zona Harghita. In 1994 si-a cumparat un teren la mare ca sa-si construiasca o casa de vacanta si a vrut sa si-o faca singur, din lemn. „De atunci, am indragit casele din lemn. Lucram la ea si oamenii, vecini sau turisti, ma intrebau cine face astfel de case, pentru ca le-ar fi placut si lor. Le-am zis ca eu le fac. Din 1994 pana in 1996 am dus, in paralel, activitatea de la Coca-Cola cu comertul de produse din lemn. Mi-am infiintat aceasta firma de constructii si intermedieri de case din lemn si le aduceam din Ardeal. Am fost un timp director de vanzari al unei firme de case din lemn din Gheorghieni. In 1996 m-am gandit sa-mi fac propria fabrica”, afirma Vasile Isache, director al firmei Case Lemn Bianca.
Dintr-un fost CAP din comuna natala Petricani, judetul Neamt, Vasile Isache a facut o fabrica de case din lemn. Cu gater propriu, linie de uscare a lemnului, hala de productie si un atelier mecanic. Clientii fac comenzile de case in Bucuresti si pot sa-si vada casele in curtea fabricii, la Petricani, inainte ca ele sa fie aduse, pe bucati, pe terenul unde vor fi construite. Faptul ca firma a venit ea la bucuresteni si acestia pot sa vada casa-sediu din oras, reprezinta un atu pentru afacerea domnului Isache. De la o casa pe luna, cat executa in anul 1998, astazi a ajuns la zece case pe luna. Iar daca atunci erau cerute mai ales case de vacanta mici, cu finisaje medii, astazi se comanda si case de lemn pentru locuit permanent, cu finisaje de lux. Preturile sunt de 170-180 euro/mp, pentru case de vacanta la cheie, echipate cu centrale termice si calorifere, si 220-230 euro/mp pentru case de locuit permanent, cu finisaje superioare. Firma Case Lemn Bianca executa lucrari atat pentru romani, cat si pentru straini. Angajatii firmei au montat case de lemn produse la Petricani in Grecia, Germania si Spania. O nemultumire pentru patronul firmei este faptul ca o parte dintre muncitorii firmei care pleaca sa asambleze case in tarile occidentale nu se mai intorc. si, din pacate, pe piata locala se gasesc din ce in ce mai putini lucratori buni in lemn.
Cu toate acestea, o data cu dezvoltarea firmei, numarul angajatilor a crescut constant, in acest moment fiind peste 100, in conditiile in care in 1998 erau doar 20.
In 2002, fabrica a avut o productie de 20 de miliarde de lei, jumatate reprezentand comenzi pentru export.

Cheia succesului In afaceri

· diversificarea gamei de oferte, in functie de evolutia pietei;
· adaptarea unor retete din afara la piata romaneasca;
· castigarea unor clienti straini
si dezvoltarea exportului;
· un bun amplasament pentru punctul de vanzare;
· flexibilitate in relatiile cu clientii.

Case Lemn Bianca

· Anul infiintarii: 1996
· Obiect de activitate:
· vanzarea si montarea de case din lemn, la cheie
· constructia de case din lemn
· Cifra de afaceri in 1996: sub un miliard de lei
· Cifra de afaceri 2002: 20 miliarde lei
· Numar de angajati: 100