Bombardier Inc. a înregistrat în primul trimestru al anului financiar 2009 o cifră de afaceri de 4,5 miliarde de dolari şi EBIT (venitul operaţional înaintea deducerii taxelor şi impozitelor) este de 235 milioane de dolari.

Venitul net în primul trimestru a fost de 158 milioane dolari,  în timp ce veniturile din comenzi (indice bazat pe contracte semnate) a fost de 47,4 miliarde dolari.

Industria feroviară, la adăpost de criză

Pentru primul trimestru al anului fiscal curent, cifra de afaceri a  Bombardier Transportation a fost de 2,3 miliarde de dolari, iar veniturile operaţionale (EBIT) au ajuns la 125 milioane dolari sau 5,6% din venituri, comparativ cu 118 milioane sau 4,9% pentru perioada similară a anului trecut. 

“Pentru industria feroviară, regulile de bază rămân ferme, iar pentru moment nu ne aşteptăm ca recesiunea să aibă un impact puternic”, a declarat Pierre Beaudoin, Preşedinte Bombardier Inc.

Industria de avioane de afaceri simte efectele recesiunii

În cazul Bombardier Aerospace, cifra de afaceri a fost de 2,2 miliarde dolari pentru primul trimestru, cu un venit operaţional de 110 milioane de dolari. De asemenea, comenzile totale bazate pe contracte semnate însumau 22,4 miliarde dolari, la livrări de 75 de avioane.

Potrivit companiei, industria de avioane de afaceri simte efectele recesiunii. Cu toate acestea, Bombardier Aerospace a livrat 43 de avioane de afaceri în primul trimestru al anului 2009.

Bombardier Aerospace a livrat un total de 31 avioane regionale şi turbopropulsate, comparativ cu un număr de 28 de avioane livrate în aceeaşi perioadăa a anului trecut .

Bombardier Inc  este lider mondial în soluţii de transport inovativ, de la avioane comerciale la cele de business, până la echipamente, sisteme şi servicii de transport feroviar.

SURSA: Bombardier