În cazul serviciilor de piaţă prestate populaţiei, volumul cifrei de afaceri a înregistrat, în aceeaşi perioadă, o creştere cu 6,4%, provenită de la creşterile înregistrate la activităţi ale agenţiilor turistice şi turoperatorilor (+15,9%), de la activităţi ale hotelurilor şi restaurantelor (+11,9%), de la activităţile de spălare, curaţare şi vopsirea textilelor şi blanurilor (+10,9%), şi la serviciile de coafură şi de la alte activităţi de înfrumuseţare (+0,6%).
Scăderi s-au înregistrat doar la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative.Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, a înregistrat o scădere cu 1,4%.

Sectorul afacerilor pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat, în mai, comparativ cu aprilie, o creştere cu 12,3%, datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+14,2%) şi la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+14,2%), la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+10,9%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+6%).

Ca serie ajustată, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, a înregistrat o creştere cu 1,1%.

Raportat la aceeaşi lună din 2011, în mai volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat pe total o creştere cu 3%, datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (plus 18,2%), la întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+5,1%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+4,5%) şi la comerţul cu autovehicule (+1,8%). Ca serie ajustată, s-a înregistrat, per total, o scădere cu 1,3%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna mai 2012 a înregistrat o cifră de afaceri cu 2,2% mai mică comparativ cu luna mai 2011, provenită de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-4,3%) şi de la activităţi ale hotelurilor şi restaurantelor (-4,3%). Creşteri s-au înregistrat la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+32,1%), la activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (+4,5%) şi la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+2,2%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2012 a înregistrat o cifră de afaceri cu 2,1% mai mica comparativ cu luna mai 2011.

În primele cinci luni din 2012, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a scăzut cu 2,3%, datorită scăderilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-7,0%), la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-4,3%) şi la comerţul cu autovehicule (-1,7%). Activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor au crescut cu 1,9%. Ca serie ajustată, s-a înregistrat o scădere cu 1,9%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri cu 2,5% mai mică faţă de cea din primele cinci luni ale anului trecut, provenită de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-6,4%), activităţi ale hotelurilor şi restaurantelor (-1,1%). Creşteri s-au înregistrat la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+6,5%), la activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (+5,4%) şi la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+3,3%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată, a înregistrat o cifră de afaceri cu 2,9% mai mică faţă de cea din primele cinci luni din 2011.

Sursa: Agerpres