Operatorul de servicii medicale private Gral Medical a înregistrat, în primele nouă luni ale acestui an, o creştere cu 40% a cifrei de afaceri, la 32,3 milioane de lei. În aceeaşi perioadă din 2008, compania a avut afaceri de 23,1 milioane de lei.

În acest moment Gral Medical deţine 17 centre în toată ţara. Pentru anul 2009 compania şi-a bugetat venituri de aproape 15 milioane de euro, în creştere comparativ cu cele 10 milioane de euro raportate în 2008.

“În 2009 avem o creştere a cifrei de afaceri de aproape 40% faţă de 2008 însă avem încrederea ca vom egala creşterea de anul trecut de 52% pâna la sfarşitul acestui an .Semnele unei bune afaceri o reprezintă generarea de profit”, a declarat Georgeta Şerban, General Manager Gral Medical

Creştere pe retail

Majorarea de aproape 40% a fost susţinută de creşterea pe segmentul retail prin majorarea veniturilor realizate de noile centre deschise,înregistrând  pe acest segment creşteri de peste 97% a vânzărilor.

Clinica de Diagnostic Gral din Capitală a reuşit în 2009 să îşi dubleze veniturile faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Aceeaşi creştere a încasărilor s-a realizat şi la Clinica Colentina din Bucureşti, centru care a reuşit în 2009 să înregistreze creşteri de aproape 35%. Un tred crescător l-a obţinut şi segmentul corporate, înregistrând pe aceeaşi perioadă o creştere de peste 80%.

Aceste creşteri se datorează efortului investiţional demarat de companie în 2008 pe de o parte, iar pe de altă parte campaniilor orientate către segmentul ”fee-for-service”.

Gral vizează parteneriate

Totodată, furnizorul ia în calcul posibilitatea încheierii unui parteneriat cu un operator internaţional, pentru finanţarea proiectului privind deschiderea unui spital privat în apropierea clinicii de diagnostic din zona Piaţa Alba Iulia din Bucureşti.

Compania a anunţat, anul trecut, că intenţionează să deschidă un spital privat cu trei secţii, cu o capacitate de 100 de paturi, investiţie estimată la aproximativ zece milioane euro.

Grupul Gral, înfiinţat în anul 2000, deţine o reţea de 17 unităţi medicale, dintre care zece laboratoare, patru clinici, un centru de Imagistică Medicală şi două centre de Radiologie dentară în Bucureşti şi judeţele Prahova, Dolj, Sibiu şi Argeş.