Familia primarului din Iași, Mihai Chirica, se pare că se pricepe la afaceri, după cum dezvăluie presa locală. Acesta ar fi achiziționat prin intermediul mamei sale un teren de 486 mp la un preț de nimic, ca mai apoi să-l vândă, câțiva ani mai târziu la un preț de peste 13 ori mai mare.
Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica ar fi cumpărat un teren în Copou la un preț de nimic, după cum informează ReporterIS. Terenul a fost cumpărat de mama sa, Silvia Chirica, în noiembrie 2012 cu doar 15 euro/mp, în contextul în care în ianuarie 2012, lipit de această proprietate, s-a vândut o altă parcelă cu un preț mediu pe metrul pătrat de 90 de euro. În ambele cazuri vânzătorul a fost aceeași persoană.
Terenul revândut 6 ani mai târziu cu 100.000 de euro
Concret, pentru cei 486 mp, Silvia Chirica a plătit 7.300 de euro când real ar fi trebuit să dea aproape 44.000 euro. Apoi, în 2018, primarul Iașului a revândut acest teren cu 100.000 de euro, bani care s-au constituit parte din sursa de finanțare cu care a cumpărat, lângă Bolta Rece, o casă și un teren de 250.000 de euro, pe numele mezinului Ștefan Chirica, mai relatează sursa citată.
Casa de 136 mp suprafață utilă, cu cinci camere, două băi, două bucătării, patru holuri, două pivnițe, un garaj de 18 mp și un teren de 836 mp sunt situate pe strada Manolache Drăghici numărul 3, la doar 100 metri distanță, în linie dreaptă, de restaurantul Bolta Rece.
Fiind minor, Ștefan (11 luni la momentul tranzacției) a fost reprezentat de pensionara Silvia Chirica, bunica sa și, totodată, mama primarului Mihai Chirica. Numele primarului nu a apărut însă în aceste tranzacții. Această dezvăluire a fost făcută în vara anului 2019 de către Reporter de Iași.
Recent, în luna ianuarie 2021, Ștefan Chirica, fiul primarului, acum în vârstă de 3 ani și jumătate, prin Silvia Chirica, bunica sa, a depus dosarul la Comisia Zonală a Monumentelor Istorice în vederea demolării casei și a garajului de pe terenul din Manolache Drăghici. Deși respectivele construcții nu sunt monumente, un astfel de aviz a fost necesar deoarece se află într-o zonă cu regim de protecție: „Centrul istoric și Curtea Domnească”.
Știrea integrală privind afacerile familiei primarului din Iași o puteți citi integral AICI.