Afaceri romanesti conduse in stil american

Centrul este afiliat la Washington Small Business Development Center din 21 mai 1998 si se afla in structura Academiei de Studii Economice Bucuresti, ca subunitate ASE, cu autonomie financiar-manageriala.CDIMM-ASE face legatura intre resursele institutiilor de invatamant superior si comunitatea de afaceri. Centrul ajuta la schimbarea mentalitatilor prin consultanta, instruire, cercetare si cooperare cu alte agentii, pe masura ce Romania trece de la o economie centralizata la sistemul pietei libe

Centrul este afiliat la Washington Small Business Development Center din 21 mai 1998 si se afla in structura Academiei de Studii Economice Bucuresti, ca subunitate ASE, cu autonomie financiar-manageriala.
CDIMM-ASE face legatura intre resursele institutiilor de invatamant superior si comunitatea de afaceri. Centrul ajuta la schimbarea mentalitatilor prin consultanta, instruire, cercetare si cooperare cu alte agentii, pe masura ce Romania trece de la o economie centralizata la sistemul pietei libere. Centrul permite accesul intreprinderilor mici si mijlocii la expertize in management si la resurse tehnice, ajutandu-le sa functioneze mai eficient, sa-si imbunatateasca calitatea, sa-si mareasca profitabilitatea, sa-si imbunatateasca posibilitatile de angajare si sa devina o parte a „culturii de afaceri” romanesti.    

Serviciul consular al Ambasadei SUA la Bucuresti a inaugurat recent un proiect destinat simplificarii formalitatilor de obtinere a vizei pentru oamenii de afaceri.
„Suntem o sursa de informatii la dispozitia celor care doresc viza business pentru a calatori in SUA”, spune Greg Garammon, consulul american la Bucuresti. „Formalitatile de obtinere a vizei sunt greoaie si de durata. Sistemul pe care incercam sa-l punem la punct le va rezolva cu rapiditate”. Este vorba despre o baza de date in care oamenii de afaceri care calatoresc repetat in SUA sunt inregistrati. Ori de cate ori acestia solicita o noua viza, pot fi regasiti cu usurinta in baza de date. In acest fel o serie de formalitati care altadata ingreunau procesul acordarii vizei sunt acum rezolvate in timp record.
Elementul de noutate il reprezinta adresa de Internet businessvisa@usembassy.ro, ce poate fi accesata de catre cei ce doresc sa calatoreasca in SUA in scop de afaceri. Este o adresa de e-mail, la care se trimit cererile de viza cuprinzand numele persoanei care solicita viza, compania pentru care lucreaza si perioada de deplasare in America. Ambasada le furnizeaza toate datele de care au nevoie, inregistrandu-i in acelasi timp in baza de date. Astfel, in cazul unei cereri de viza ulterioare, procedura obtinerii acesteia este mai rapida.    

Experienta
· Asistenta si consultanta pentru obtinerea de finantari nerambursabile Phare, in colaborare cu Fundatia CRIMM – proiecte pentru noua IMM-uri, in valoare financiara totala de 132.768 euro.
· Organizarea a 52 de seminarii in diverse domenii de specialitate, cu mai mult de 650 de participanti.
· Formarea de consultanti profesionisti in afaceri (PBC – Professional Business Counsellor).
· Formarea de formatori pentru consultanti (Counselor).
· Cursuri si seminarii pentru studenti.
· Consultanta pentru mai mult de 800 de intreprinderi private.
· Colaborare cu Centrul pentru Excelenta in Afaceri, din Universitatea
Politehnica Bucuresti, pentru instruire si consultanta specializata pentru managementul a 12 companii din lista oficiala de privatizare.
· Programul Phare Progres, finantarea proiectului Dezvoltarea Resurselor Umane pentru proiectarea produselor si a proceselor critice din organizatie companie, in vederea cresterii competitivitatii acesteia (DRUM) – program in desfasurare, din care s-au parcurs cu succes etapele I si II, pana la data de 15.05.2000.

Servicii oferite
· Consultanta in afaceri
· Formare consultanti si formatori pentru formarea consultantilor in afaceri
· Instruirea in marketing, planificarea afacerii, management
· Consultanta in afaceri
· Studii
· Proiecte
· Planuri de afaceri
· Programe complexe de training si consultanta la cererea si pe specificul agentului economic