Profitul net înregistrat de companie s-a situat la aproape un milion de euro, în creştere cu 138% faţă de primul semestru din 2014.
În perioada de referinţă ianuarie-iunie 2015, Alexandrion Grup România a plătit contribuţii la bugetul de stat de 17,1 milioane de euro, cu 11,5% mai mari decât în aceeaşi perioadă a anului 2014.
'Alexandrion Grup România a ajuns într-o etapă foarte importantă din dezvoltarea sa. Avem o poziţie bine consolidată în piaţă, un portofoliu complex şi consumatori fideli pe care i-am câştigat cu ajutorul calităţii produselor noastre. Reuşim acum să creştem printr-o prezenţă bine punctată în cât mai multe locaţii, atât din HORECA, cât şi din comerţul tradiţional şi modern. Acest lucru se face în paralel cu extinderea portofoliului de produse.', a declarat Nawaf Salameh, fondatorul şi preşedintele Alexandrion Grup România.
În primele şasde luni ale anului, Alexandrion Grup România a alocat un buget de investiţii de aproximativ 3,3 milioane de euro.
Strategia de dezvoltare a companiei vizează şi consolidarea prezenţei pe pieţele externe, exportul reprezentând în prezent aproximativ 5% din vânzările totale. Europa este principala destinaţie de export, însă obiectivele de creştere implică şi Asia şi America, două dintre cele mai mari pieţe de desfacere pentru producătorii din întreaga lume.
'Produsele noastre deja se găsesc în China şi ne-am bucurat să vedem că au fost foarte bine primite de consumatorii de acolo. Este un semnal bun şi foarte încurajator, mai ales în condiţiile în care vorbim despre pieţe atât de diferite ca specific şi comportament de consum faţă de cele europene', a adăugat Nawaf Salameh.
Liderii portofoliului de produse proprii ai Alexandrion Grup România au fost, în primele şase luni ale anului, Alexandrion, Cava D'Oro şi Kreskova. Vânzările pentru aceste trei branduri au ajuns la aproape şase milioane de sticle în primul semestru din 2015, atât pe piaţa internă, cât şi la export.
'Ca tendinţă de creştere însă faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, se observă o dinamică rapidă şi pentru vinarsul Brâncoveanu şi gama de lichioruri premium Saber. Piaţa de brandy, în general, a crescut în ceea ce priveşte consumul în primul semestru al anului, cu aproximativ 3%, liderii categoriei fiind Brâncoveanu (peste 60% vs. S1 2014), Alexandrion (peste 30% vs. S1 2014), şi Cava D'Oro (peste 10% vs. S1 2014)', a completat Nawaf Salameh. Datele exprimă evoluţia consumului real, nu a vânzărilor, şi fac parte dintr-o cercetare recentă asupra pieţei băuturilor spritoase, realizată de compania de cercetare de piaţă Vektor Marktforschung.
În cei peste 20 ani de activitate, compania a creat unele dintre cele mai puternice brand-uri din România, fiind vândute peste 230 de milioane de sticle de băutură