Conform sursei citate, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, ca serie brută, în luna februarie 2013, comparativ cu luna corespunzătoare, a înregistrat, per total, o creştere cu 6,8%, datorată creşterii înregistrate la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+11,7%), la întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+4,9%) şi la comerţul cu autovehicule (+3,4%). De asemenea, comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor a scăzut cu 0,7%.

Tot în februarie 2013, comparativ cu perioada similară din anul anterior, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, s-a consemnat, în ansamblu, o creştere cu 11%.

În schimb, activitatea în serviciile de piaţă prestate populaţiei, o înregistrat, ca serie brută, o cifră de afaceri cu 5,1% mai mică decât în luna februarie 2012, provenită, în principal, de la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-29,9%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-26,3%) şi activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-10,7%). Creşteri au înregistrat activităţile de spălare, curăţare şi vopsire a textilelor şi blănurilor (+7,7%) şi activităţi ale hotelurilor şi restaurantelor (+6,7%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, ca serie ajustată, a înregistrat o cifră de afaceri cu 6,4% sub cea consemnată în luna februarie, anul trecut.

Datele INS arată că, în perioada 1 ianuarie – 28 februarie a.c, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de intervalul 1 ianuarie – 29 februarie 2012, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 4%, respectiv cu 6,2%. Totodată, volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut, atât ca serie brută (cu 5,5%), cât şi ca serie ajustată, cu 7,1%.

Sursa: Agerpres