Conform Top 300 Capital, grupul PIC, pe care Cornel Penescu îl deţine împreună cu fratele său, a înregistrat la finele anului 2007 afaceri de circa 140 de milioane de euro, în creştere cu 40%.

În structura grupului intră hipermarketurile PIC, o divizie de construcţii, fabrici de zahăr, ulei, o unitate de decorticare a orezului, o firmă de taximetrie, un ziar şi o televiziune locală, distribuţie de presă, dar şi 80% din clubul de fotbal FC Argeş.

Afacerile au crescut pe măsura expansiunii lanţului de hipermarketuri, care este prezent în Piteşti, Oradea, Brăila şi Craiova. „Am deschis două magazine, iar unitatea de la Craiova a început să producă profit“, explica anul trecut Cornel Penescu.

Grupul a investit deja peste 70 de milioane de euro pentru a deschide două complexuri comerciale, unul la Călăraşi şi altul la Ploieşti.

Oferte refuzate pentru lanţul de hipermarketuri

Privind în urmă, primii bani câştigaţi de cei doi oameni de afaceri au provenit tot din comerţ. Începutul l-au făcut vânzând suc de la dozator în piaţă. Timp de două săptămâni, cei doi au vândut la tarabă, iar apoi au angajat o vânzătoare. Astăzi, conduc împreună un grup de firme în care şi-au împărţit atribuţiile. Ilie Penescu se ocupă de construcţii, iar Cornel de partea comercială.

Ofertele de preluare a lanţului de hipermarketuri nu au lipsit, dar cei doi oameni de afaceri nu sunt dispuşi să vândă. Vorbind despre valoarea grupului, Cornel Penescu spunea pentru Top 300 Capital: „Dacă vreţi valoarea de piaţă, eu am ofertă de 450 de milioane de euro să vând“.

CORNEL PENESCU

  • 42 de ani, căsătorit, doi copii
  • conform ediţiei din 2008 a Top 300 Capital, afacerile familiei Penescu se ridicau anul trecut la suma de 160-170 de milioane de euro
  • locul 42 în topul din 2008 al celor mai bogati români

                                     0-28734-capital773.jpg

CAPITAL TV:

Cornel Penescu despre business şi despre implicarea sa la FC Argeş.