Afecțiunea gravă de care Oana Roman suferă din copilărie: Nu poți trece peste fără terapie
Oana Roman a scos la iveală afecțiunea cu care se confruntă de la o vârstă fragedă. Cu speranța că experiențele sale îi vor ajuta pe cei care trec prin astfel de momente, vedeta a postat un video pe Instagram în care a vorbit despre depresie, anxietate și atacuri de panică.
Ea a precizat că oamenii nu pot trece peste acestea fără terapie și că depresia este extrem de periculoasă și, din păcate, poate deveni fatală.
„Nu treci peste depresie, peste anxietate și peste atacuri de panică fără terapie. Este importantă credința și rugăciunea, dar în același timp este important să faci terapie. Depresia este o afecțiune medicală ca orice altă afecțiune. Este extrem de periculoasă și poate fi fatală, trebuie tratată la doctor. Treci peste ea în sensul că reușești să o faci să se diminueze foarte mult”, a spus Oana Roman pe Instagram.
Depresia nu dispare niciodată
Oana Roman a mai spus că depresia nu dispare niciodată complet și că se poate întoarce oricând. Din acest motiv, vedeta este de părere că aceasta nu trebuie neglijată.
„Ea nu dispare 100% niciodată. Rămâne într-o stare foarte latentă undeva acolo și în orice moment se poate întoarce. De aceea trebuie să ai grijă de sufletul tău. Depresia intervine în momentul când tu nu mai ai grijă de sufletul tău, când te lași copleșit de toate problemele din jur și de viață”, a mai mărturisit Oana Roman.
View this post on Instagram
5% din populația României suferă de depresie
Un raport al Organizației Mondiale a Sănătății arată că aproximativ 5% din populația României suferă de o formă de tulburare depresivă (diagnosticată, aflată sub tratament). Pe plan mondial, depresia afeceazp 322 de milioane de persoane. raportul mai arată că numărul persoanelor cu depresoe se află în creștere, în special în țările subdezvoltate.
Riscul de a suferi de depresie este amplificat de factori precum: sărăcia, lipsa unui loc de muncă, evenimente triste din viașă, boala fizică sau problemele asociate consumului de alcool sau de droguri, arată e-psihiatrie.ro.