Afecțiunile care se pot trata prin remedii naturiste. Nu au cum să-ți facă rău

Din păcate alimentația dezechilibrată și bogată în grăsimi, alcoolul și stresul cotidian pot afecta vezica biliară. Tulburările acesteia pot provoca vărsături, dureri abdominale și balonări. Cu toate astea, există câteva remedii naturiste care merită încercare.

Infuzia de coada-șoricelului

Cunoscuta infuzie de ceai de coada-șoricelului este unul dintre remediile naturiste despre care am menționat anterior. Ceaiul acesta trebuie consumat cu o jumătate de oră înaintea meselor principale, stimulând evacuarea bilei. Timpul.md spune că efectele plantei sunt de trei ori mai puternice decât cele ale anghinarea, potrivit unui studiu.

Decoctul de cicoare și decoctul de gențiană

Dischineziile biliare, manifestate prin dureri în regiunea ficatului, balonări și dureri de cap pot fi ameliorate cu ajutorul decoctului de cicoare, care are un rol depurativ. Ceaiul de levănțică este și el bun în acest sens, având o acțiune calmantă și antiseptică.

Decoctul de gențiană, luat înainte de masă, infuziile de gălbenele, lemnul domnului, menta, roinița, tincturile de volbură și sovârv, uleiul de sunătoare și oțetul de mere sunt alte remedii naturale care sau rezultate bune.

Anghinare

Ceaiul de anghinare este bun pentru colecistită, întâlnită mai ales la femeile cu vârste între 20 și 50 de ani. În acest caz, este importantă golirea regulată a vezicii biliare. Acest lucru se poate realiza consumând suc de ridiche neagră. Infuziile, decocturile și ceaiurile de sunătoare, anghinare, cimbru, păpădie, salvie, măceși, trei frați pătați și tei sunt indicate deoarece stimulează secreția biliară și calmează durerile.

Ulei de măsline

În cazul în care ai calculi, o metodă foarte ușoară de a scăpa de pietre este tratamentul cu ulei de măsline amestecat cu suc de lămâie în proporții egale. Tot pentru aceeași problemă poți folosi sucul de pătrunjel, amestecul de suc de morcovi, sfeclă roșie și ridichi. Pietrele pot fi diminuate și cu ajutorul infuziilor de albăstrele, lavandă, rostopască, mătase de porumb, mentă și cu ajutorul decocturilor din brusture, frăsinel, lemn-dulce și valeriană.

Terapii alternative

Afecțiunile vezicii biliare pot fi tratate și prin acupunctură, reflexoterapie, masaj cu uleiuri esențiale de mentă și rozmarin, bioterapie și aromaterapie. Cu ajutorul acestora, stresul dispare, luându-i locul echilibrul și energia de care organismul are nevoie.

Sursă foto: Dreamstime