Dezvoltatorul imobiliar AFI Europe, subsidiara Africa-Israel Investments controlată de miliardarul Lev Leviev, a împins termenul de deschide al mall-ului AFI Palace Cotroceni cu o lună,  noua dată anunţată pentru lansarea acestuia fiind 29 octombrie 2009.

„În ultima lună şi jumătate am semnat  peste 30 noi contracte cu retaileri importanţi. Ponderea suprafeţei închiriate a atins 95%. Pentru a avea totul foarte bine pus la punct în momentul în care mall-ul îşi va primi vizitatorii, incluzând şi magazinele brandurilor care ni s-au alăturat recent, am decis să stabilim data deschiderii pentru finele acestei toamne, în perioada optimă unei asemenea acţiuni pentru un centru comercial,” a declarat Israel Visel, Manager al Romanian Malls Division&AFI Palace Cotroceni Mega Fun ‘N Mall.

AFI Palace Cotroceni este situat la intersecţia dintre Str. Vasile Milea şi Bd. Timişoara, având o suprafaţă totală de 215.000 mp, suprafaţa închiriabilă reprezentând aproximativ 76.000 mp.

Întreaga suprafaţă construită va găzdui 300 de magazine, 2.500 de locuri de parcare, un hypermarket Real, 20 de săli de cinema, primul IMAX din România (3D), restaurante, o pistă de carting, două cazinouri, un patinoar de aproximativ 1.000 mp, un perete de escaladă, un lac artificial, un teren de joacă pentru copii, o pistă de role, bowling şi snooker.

Deocamdată, singurul proiect al israelienilor, aflat în fază de predare, este mall-ul din Cotroceni care a implicat o investiţie de circa 300 mil. euro. Compania a anunţat că odată funcţional, centrul va genera peste 5.000 de locuri de muncă.

Pentru dezvoltarea proprietăţii, compania a beneficiat de finanţare, în valoare de 234 mil. euro, asigurată de Hypo Real Estate. Chiria medie în mall este de 30 de euro/mp/lună.

AFI Europe România este subsidiara grupului Africa Israel Investments, controlat de miliardarul Lev Leviev. Compania este prezentă în opt ţări din Europa şi a realizat 16 proiecte, în doar patru dintre ele. Principalii concurenţi ai companiei pe piaţa locală sunt Globe Trade Cenre (Israel), Mivan (Irlanda), Plaza Centers (Israel) şi Băneasa Investments (România).