Clădirea, recepţionată în septembrie anul trecut, a atras printre chiriaşi companii precum Endava (600 mp), Leumi Bank şi Dania Cebus Rom, constructuroul proiectului aflat în grupul AFI. Alte trei companii din industria IT îşi vor muta birourile în spaţiile amplasate la etajele superioare ale AFI Park 1, ocupând 2.350 metri pătraţi. Cu aceste contracte, AFI Europe a închiriat în total 3.000 mp din clădire, adică 85% din suprafaţa închiriabilă disponibilă.

„Suntem foarte mulţumiţi că începem anul cu cinci noi chiriaşi în AFI Park 1, unde gradul de închiriere a ajuns la 85%. Încrederea pe care ne-au arătat-o chiriaşii ne-a convins să începem construcţia celei de-a doua clădiri de birouri, AFI Park 2 (cu o suprafaţă închiriabilă de 12.000 mp), a cărei finalizare va avea loc în primul trimestru din 2014", a declarat David Hay, CEO AFI Europe România.

Compania americană Microchip Technology, listată la bursa NASDAQ, a fost primul chiriaş care a semnat un contract de închiriere cu AFI Park 1, urmată de Endava şi de Cameron, un furnizor de servicii din industria petrolieră, companie listată la bursa din New York.

Clădirea a doua în construcţie

AFI Park 2, cea de-a doua clădire de birouri din complex, este în prezent în construcţie, iar finalizarea este estimată pentru primul trimestru din  2014, în timp ce celelalte trei clădiri de birouri ale proiectului vor fi finalizate în fiecare an ulterior.

Stocul de spaţii de birouri de clasa A din zona în care va fi construit proiectul AFI este de 140.000 mp, cu o rată de ocupare de 7%. Chiriile variază între 14 şi 15 euro/mp/lună, la care se mai adaugă şi costurile de administrare, care pentru această zonă, variază între 3,5 şi 4,5 euro.