Mallul, localizat pe strada Gheorghe Doja, necesită o investiţie totală de circa 40 mil. euro şi are ca dată de inaugurare 3 octombrie 2013. La finalizare, proiectul va include peste 100 de magazine ce vor ocupa cele două etaje cu o suprafață închiriabilă de 28.000 de metri pătrați. Mall-ul va avea în dotare 1.000 de locuri de parcare atât supraterane cât și subterane.

În prezent, AFI Palace Ploiești este închiriat în proporție de 70%, printre chiriaşi numărându-se Cora, Flanco, H&M, New Look, Reserved, Mussete, Timeout, Collins, Nike, Aldo, Motivi, Otter, Lee Cooper, Il Passo, B&B sau Jolidon. Zona de „food court“ este deja complet închiriată către KFC, McDonald’s, El Bacha Restaurant, Quasi Pronti, Pizza Dominium, Thang Long și  Pizza Bonita.
“AFI Europe are o colaborare veche cu Grupul Raiffeisen în zona Europei Centrale şi de Est. Apreciem încrederea băncii în AFI Europe precum și abilitatea de a acorda finanțarea în ciuda contextului dificil al pieței. Asigurarea acestei finanțări ne permite să finalizăm proiectul și să deschidem mall-ul la data estimată, pe 3 octombrie 2013”, a declarat David Hay, CEO AFI Europe Romania.

AFI Palace Ploieşti este al doilea proiect pe care dezvoltatorul îl are în construcţie anul acesta, alături de cea de-a doua clădire de birouri din cadrul proiectului AFI Business Park Cotroceni din București.