Dezvoltatorul AFI Europe a anuntat ca va finaliza lucrarile de construtie pentru cladirea de birouri AFI Tower din Arad in primul semestru al anului 2011.

AFI Europe Romania detine la Arad un proiect constand intr-un centru comercial de 33.000 mp, AFI Palace Arad, si o cladire-turn de birouri clasa A, cu o suprafata construita de 16.000 mp din care 12.000 mp inchiriabili, AFI Tower. Proiectul a atras o investitie totala de 113 milioane de euro.

Compania a anuntat, de asemenea, demararea inchirierii celor 12.000 de metri patrati de birouri clasa A aferenti proiectului AFI Tower din Arad. Cele 10 etaje apartinand cladirii de birouri sunt date spre inchiriere, impreuna cu cele 200 de locuri de parcare destinate exclusiv oamenilor de afaceri care isi vor desfasura activitatea in aceasta locatie.

AFI Tower este pozitionat in centrul orasului, fiind construit adiacent AFI Place Arad, facilitand accesul clientilor la magazinele centrului comercial si direct din interiorul cladirii de birouri. Centrul comercial AFI Palace Arad va pune la dispozitia clientilor AFI Palace Arad doua etaje pentru desfasurarea activitatilor comerciale, un supermarket si un total de 1.400 de locuri de parcare dispuse suprateran, din care 200 destinate cladirii de birouri. Conform reprezentantilot companiei, ptocesul de inchiriere al spatiilor comerciale este in plina desfasurare, semnandu-se deja contracte cu marci importante precum Leonardo, Marks& Spencer, Diverta, Sephora, Forever 18.

AFI Europe este membra a Grupului Africa Israel, unul din cei mai importanti investitori in domeniul imobiliar rezidential, comercial si de business, activ prin proiecte de amploare in tari precum Cehia, Serbia, Romania, Bulgaria, Germania, Letonia, Polonia si Ungaria.

Printre proiectele AFI Europe in Romania se numara AFI Cotroceni Park, AFI Palace Arad, AFI Palace Ploiesti, AFI Golden Palace, AFI Golden City, AFI Gardens, AFI Towers, AFI Village, din Buftea, si AFI Green City, din Magurele.