Dezvoltatorul imobiliar Africa Israel Investments (AFI), prezent şi în România, a anunţat că va relua discuţiile cu deţinătorii de obligaţiuni pentru restructurarea datoriilor, avertizând asupra incertitudinii pe termen lung privind capacitatea grupului de a vinde active pentru a rambursa banii.

AFI a înregistrat o pierdere netă de 1,3 miliarde şekeli (237,3 milioane euro) în trimestrul al doilea, potrivit raportului financiar prezentat duminică, după ce estimase, anterior, în luna august, un rezultat negativ de 1,4 miliarde şekeli pentru aceeaşi perioadă, transmite agenţia Reuters, preluată de Mediafax.

La nivelul primului semestru, grupul a avut pierderi de 700 milioane şekeli (127,8 milioane euro). „De la înrăutăţirea crizei globale şi declinul drastic al valorii activelor imobliare din întreaga lume, AFI a luat măsuri de vânzare a proprietăţilor la preţuri corect evaluate, pentru a-şi asigura capacitatea de respectare a obligaţiilor financiare. Conducerea estimează că grupul va putea să-şi respecte în continuare obligaţiile”, se arată într-un comunicat al Africa Israel.

Subsidiara AFI Europe a grupului activeză în România din anul 2005, în principal pe piaţa dezvoltării de centre comerciale, de clădiri de birouri şi de cartiere rezidenţiale.

Dezvoltatorul imobiliar are în plan pentru România proiecte comerciale şi rezidenţiale în Bucureşti, Arad şi Ploieşti.

SURSA: Mediafax