Astăzi a avut loc depunerea ofertelor în cadrul procesului de selectare a Intermediarului Ofertei Publice Secundare Iniţiale de vânzare a pachetului de acţiuni emise de Romgaz, reprezentând 15% din capitalul social al companiei, potrivit unui comunicat remis de către Ministerul Economiei.

Procesul este derulat de către Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, prin Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (O.P.S.P.I.), pe piaţa reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti.
Cele trei consorții

În cadrul acestui proces, au fost depuse trei oferte, din partea a trei consorţii. Primul grup este format din Erste Group, Goldman Sachs, Banca Comercială Română şi Raiffeisen Capital & Investment. Al doilea consorţiu este format din Banca Română de Dezvoltare – Groupe Societe Generale, Citigroup Global Markets Limited şi ING Bank. A treia entitate este alcătuită din Unicredit Bank, Alpha Bank România, BT Securities şi JP Morgan Securities.

Procesul de vânzare acţiuni emise de Romgaz a debutat prin apariţia, în data de 28 noiembrie 2011. Comisia numită prin ordin al ministrului Economiei, împreună cu consultanţii care acordă serviciile de asistenţă juridică în cadrul acestui proces, respectiv Societatea Civilă de Avocaţi "Salans, Moore şi Asociaţii" împreună cu Cabinetul Individual de Avocatură "Septimiu Stoica", vor proceda la analizarea documentelor de participare şi a ofertelor depuse, în condiţiile prevăzute în Caietul de sarcini.

Următoarele etape analiza documentelor de participare, evaluarea ofertelor tehnice şi a ofertelor financiare depuse şi desemnarea intermediarului selectat, în condiţiile precizate în caietul de sarcini, negocierea contractului de intermediere şi semnarea acestuia.