Martin Cooper este un nume care nu spune nimic multora, însă acesta este inventatorul telefonului mobil, dispozitiv folosit de cinci miliarde de oameni în prezent, conform suedezilor de la Ericsson. Află mai jos ce telefon foloseşte, în prezent, inventatorul celularului.

Martin Cooper a schimbat lumea în anul 1973, deşi nu ştia încă acest lucru. Cooper şi echipa lui de cercetători de la Motorola au prezentat acum mai bine de 37 de ani primul telefon mobil. Telefonul avea în jur de 2 kg şi costa 3.900 de dolari, echivalentul a 10.000 de dolari în prezent.

Martin Cooper, 81 de ani,  a declarat recent într-un interviu acordat celor de la CNN că  se aştepta ca într-o zi toată lumea să aibă un telefon mobil, însă nu şi-a imaginat niciodată că acest lucru se va întâmpla în cursul vieţii sale.0-54200-vertu.jpg

Întrebat ce telefon mobil foloseşte acesta a declarat: „Acum folosesc un telefon Vertu (Vertu este divizia de lux a finlandezilor de la Nokia), care are un preţ de pornire de 5.000 de dolari. Acesta este un model ieftin, se poate cumpăra şi o versiune din aur a acestui model”.

Cooper mai deţine în prezent un terminal Motorola Droid pe care îl foloseşte zilnic şi un Jitterbug (telefon creat de soţia lui). 

„Îmi place să testez fiecare telefon lansat pe piaţă. Am avut şi un iPhone, însă l-am dat nepo0-54199-droid.jpgtului meu. Cred că telefoanele Android prind din urmă iPhone şi cele mai recente modele sunt chiar mai bune decât terminalul celor de la Apple”, a afirmat Cooper.

În privinţa evoluţiei telefoanelor mobile, Cooper consideră că nu este o idee prea bună să combini atât de multe tehnologii într-un singur dispozitiv. „Telefoanele au devenit atât de complicate şi greu de utilizat astfel încât ajungi să te întrebi dacă acestea au fost create pentru oameni normali sau pentru ingineri” a mai spus Cooper.

SURSA: CNN