În acest context, istoricul și scriitorul român, Florian Bichir, a decis să nu facă parte din vreo tabără, ci să republice una dintre lucrările sale care au stat la baza celei de-a doua teză de doctorat a sa.
Disperarea Federației Ruse
Florian Bichir, cunoscut pentru vehemența sa în aparițiile publice, în urma unor lungi documentări în privința fenomenului rusesc, a prezentat în cartea „Rusia, de la a treia Romă, la omuleții verzi”, psihologia poporului rus, felul în care acest imperiu a rezistat peste ani, dar și mentalitatea rusească care a fost grea de înțeles pentru occidentali.
Așa cum a spus și Florian Bichir, “între noi și Rusia poate exista doar respect, nicidecum o dragoste pentru că aceasta este imposibilă !”
Factorul religios reprezintă un instrument relevant pentru puterea imperialistă, iar faptul că Federația Rusă are în intenție o solidaritate ortodoxă, nu ar trebui să fie un șoc pentru nimeni. Cele mai mari idealuri ale Rusiei au fost întotdeauna ilustrate de Biserica Ortodoxă Rusă.
În acest context, „Biserica Ortodoxă Română trebuie să se facă plăcută Occidentului, altfel, va sfârși în brațele Moscovei”, conchide Florian Bichir în cartea sa.
Dorințele Federației Ruse au stârnit multă neliniște în rândul oamenilor, motiv pentru care, misterele acestei țări vor rămâne întotdeauna greu de descoperit. Cu toate acestea, Florian Bichir a reușit să redea o parte din secretele “minților luminate” de la Moscova, creionând o imagine cât mai corectă și concretă asupra unei lumi greu de înțeles.
Dacă vrei să înțelegi care sunt motivele pentru care Rusia nu vrea să renunțe la imperialismul de altădată și ce o mână în lupta pentru hegemonie, poți găsi cartea „Rusia, de la a treia Romă, la omuleții verzi” scrisă de Florian Bichir, disponibilă acum la punctele de difuzare a presei și prin comandă online pe www.edituradecarte.ro