AG2R, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata pensiilor si protectiei sociale din Franta, intra pe piata romaneasca cu investitii initilale de 8 milioane de euro. Fondurile vor fi alocate lansarii activitatii in sistemul pensiilor obligatorii (Pilonul II).

In functie de cererile pietei, compania va oferi si alte produse de pensii facultative, de asigurari si de economisire salariala. “Produsele urmatoare vor fi dezvoltate la momentul oportun, potrivit cu nevoile salariatilor si companiilor. Pentru moment, ceea ce conteaza, este de a aborda bine sectorul pensiilor pilonul II, care este esential pentru interesul tarii”, spune Gilles Sohm, director general al AG2R Fond de pensii SA.

Romania este prima tara unde AG2R are o prezenta directa. “Romania este o piata foarte mare, prin importanta sa, dar si prin dinamismul economic al tarii. Credem in viitorul Romaniei”, a declarat Gilles Sohm. “In Franta, AG2R este lider si in cota de piata, si in calitate de servicii, si avem vocatie sa facem acelasi lucru pe piata romaneasca”, adauga directorul general.

Compania a fost creata acum mai mult de 50 de ani in Franta, de catre reprezentantii angajatorilor si salariatilor, pentru a asigura pensiile complementare obligatorii. Puternica in acest domeniu datorita experientei sale, AG2R va are un important savoir-faire (know-how).

AG2R are in prezent 5 milioane de participanti si plateste pensii in fiecare luna pentru alte 2,7 milioane de persoane. Compania administreaza, pentru salariatii francezi, active de 12 miliarde de euro. In 2006, cifra de afaceri a companiei a depasit 8 miliarde de euro, dintre care 70% sunt realizati in domeniul pensiilor.

AG2R are parteneriate in Rusia, Bulgaria, Maroc, Algeria, Grecia, si Vietnam, iar in curand Serbia si China.

Sursa: Capital