Agenţia de turism Kusadasi a rămas fără licență. Vindea mai multe vacanţe decât avea dreptul

Sursa: Dreamstime

Inspectorii Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului au amendat agenţia de turism Kusadasi cu 20.000 de lei şi, complementar, au retras companiei licenţa.

Agenţia de turism Kusadasi a fost amendată cu 20.000 de lei de inspectorii Ministerului Economiei. Totodată, i-a fost retrasă și licenţa, după ce un control a relevat că a comercializat pachete de servicii de călătorie a căror valoare totală depăşeşte suma asigurată prin instrumentele de garantare.

”Agenţia de turism organizatoare Kusadasi a fost sancţionată contravenţional cu amendă şi, complementar, cu retragerea licenţei nr. 52/29.10.2018, în urma acţiunii de control desfăşurate de inspectorii Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.

În urma verificărilor, a fost constatată încălcarea prevederilor art. 18, alin (1), din cadrul OG nr. 2/2018, respectiv comercializarea unor pachete de servicii de călătorie a căror valoare totală depăşeşte suma asigurată prin instrumentele de garantare.

Măsurile de remediere dispuse pentru agenţia de turism Kusadasi se referă, în primul rând, la onorarea tuturor obligaţiilor asumate prin contractele încheiate cu turiştii până la data încheierii procesului verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor, respectiv 24 iulie a.c. Începând cu această dată, este interzisă încheierea unor noi contracte”, anunţă ministerul.

Agenţia de turism Kusadasi a cerut insolvența

Reprezentanţii Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului spun că amenda aplicată a fost de 20.000 lei, potrivit news.ro. Sancţiunile aplicate pot fi contestate în instanţă de către operatorul economic în termen de 15 zile.

”Amintim că societatea comercială menţionată a depus, la data de 14 iulie a.c., o cerere de deschidere a procedurii generale a insolvenţei, cu posibilitate de reorganizare a activităţii. Agenţia de turism Kusadasi beneficiază de instrumente de garantare în valoare de 300.000 euro, respectiv 100.000 euro la asiguratorul Omniasig şi 200.000 euro la Eurolife FFH, care pot fi accesate după declararea, în instanţă, a insolvenţei”, mai arată ministerul.

Ministerul Economiei a demarat imediat o acțiune de control

În clipa în care a cerut insolvența, agenția a susținut că este posibil să existe modificări sau anulări în programul de călătorie.

„De aceea, dorim să ne asigurăm că sunteți informați corect cu privire la statusul rezervării dvs. și să reverificați cu agenția de turism dacă rezervarea dvs. poate fi onorată, astfel: pentru turiștii direcți ai agenției corespondența se va tine pe adresa de e­ mail iancu@kusadasi.ro, iar cu agențiile partenere/revânzătoare pe adresa parteneri@kusadasi.ro”, a anunțat atunci Kusadasi SRL.

În urma acestui anunț, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a anunțat că a deschis joi, 20 iulie, o acțiune de control la sediul agenției. Ulterior, agenția de turism a transmis un punct de vedere în care arată că este în căutarea de soluții pentru a onora contractele.