„Agențiile de rating au fost, pe drept cuvânt, aspru criticate în cursul crizei financiare globale. Au fost acuzate de prea mult optimism, pentru că au emis ipoteze mult prea generoase asupra abilității de a rambursa datoriile, de multe ori au trecut cu vederea unele fluxuri de-a dreptul fatale ale unor structuri derivate. E corect să spunem că poate agențiile de rating au contribuit la criza financiară globală”, a declarat Parsons.

În acest context, Rusia a propus crearea unei agenții noi de rating pentru Comunitatea Economică Euroasiatică. Directorul de strategie al Băncii Naționale a Australiei susține că dacă va lua naștere o nouă agenție de rating, aceasta va trebui să emită ratinguri mai scăzute pentru a-și câștiga credibilitatea.

„Singurul mod în care pare că poți scăpa de toată presiunea este emiterea de ratinguri mai scăzute pe baza bondurilor sau activelor ce trebuie luate în calcul. Astfel încât, destul de ironic, singurul mod prin care o nouă agenție își poate construi credibilitatea este acela de a da rating mai scăzut, lucru care, desigur, ar putea anula întregul sens al demersului”, a declarat Parsons.