Poliția de Frontieră vine cu precizări de ultimă oră referitoare la situația de la granițele țării. Potrivit sursei citate, în cursul zilei de miercuri, peste 15.000 de cetățeni ucraineni au intrat în România, ceea ce face ca numărul total al celor care au trecut frontiera în țara noastră de la declanșarea războiului să depășească 450.000.

În ceea ce privește numărul total al celor care au tranzitat granițele, polițiștii anunță că miercuri, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 63.708 de persoane, dintre care 15.286 cetăţeni ucraineni, în ușoară creștere de 0,4% faţă de ziua precedentă.

Pe de altă parte, la frontiera cu Ucraina au intrat în România 7.305 cetăţeni ucraineni, în scădere cu 1,6%, iar pe la cea cu Republica Moldova au întrat 6.422 cetăţeni ucraineni, în creștere cu 2%.

Câți ucraineni au ajuns în România

Sursa citată menționează că de la declanşarea acestei crize, până miercuri, la nivel naţional, au intrat în România 456.284 cetăţeni ucraineni. Referitor la timpul de așteptare, Poliția de Frontieră anunță că, în prezent, controlul la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, arterele de control fiind acoperite cu poliţişti de frontieră români până la capacitate maximă.

Trebuie meționat faptul că situația s-ar putea schimba în orice moment, în condițiile în care nu sunt semne că războiul din Ucraina s-ar termina prea curând. Amintim faptul că miercuri, Rusia a cerut o nouă amânare pentru vineri a unui vot în Consiliul de Securitate al ONU pentru proiectul său de rezoluţie „umanitară” privind Ucraina.

În acest sens, mai mulți diplomaţi cred că textul ar putea fi abandonat în cele din urmă din lipsa unui sprijin suficient din partea celor mai apropiaţi aliaţi ai Moscovei.

Noi informații despre războiul din Ucraina

„Ruşii nu sunt siguri că vor avea sprijinul minim” la care sperau, a declarat un diplomat sub protecţia anonimatului, o referire implicită la China şi India.

Menționăm faptul că precizările diplomatului vin în condițiile în care cele două țări  s-au abţinut pe 25 februarie în timpul votului asupra unei rezoluţii americano-albaneze prin care se denunţa agresarea Ucrainei, când Moscova şi-a exprimat dreptul de veto. S-a remarcat atunci abţinerea Chinei, care ar fi putut vota împotrivă.

În ceea ce privește rezoluția rusă menită să apere ajutorul umanitar şi să condamne atacurile împotriva civililor din Ucraina, cele trei ţări africane din Consiliul ar putea, de asemenea, să voteze împotrivă, aşa cum se aşteaptă să facă cele şase ţări occidentale, izolând şi mai mult Rusia.