Grupul Agricover va investi circa 5 milioane de euro în achiziţia unui abator în sudul ţării, incluzând modernizarea liniilor de procesare, extinderea capacităţii de sacrificare, dezvoltarea unor linii de tranşare, achiziţionarea unei infrastructuri logistice specializate şi introducerea unui sistem informatic performant, se arată într-un comunicat al companiei.
Unitatea are, în prezent, o capacitate de sacrificare de 120 de porci pe oră şi este situată în localitatea Niculeşti, Dâmboviţa.
„Achiziţionarea acestui abator face parte din strategia Agricover de extindere a modelului de business integrat pe care l-am dezvoltat pentru fermierii din zootehnie. Venim astfel cu o soluţie pentru rezolvarea uneia dintre problemele majore cu care se confruntă crescătorii de animale din sudul ţării şi anume lipsa unui abator cu o capacitate relevantă de procesare”, a declarat Ştefan Bucătaru, director general Agribusiness.
Agricover are în plan retehnologizarea şi modernizarea abatorului pentru a îndeplini cele mai înalte standarde de siguranţă alimentară şi eficienţă operaţională. Se vizează, de asemenea, angajarea personalului necesar şi implementarea unui program complex de instruire a acestuia pentru dezvoltarea competenţelor necesare creşterii competitivităţii şi performanţei unităţii.
„Ne propunem să aducem abatorul la cele mai înalte standarde din industrie pentru a servi eficient nevoilor fermierilor. În acest sens, suntem pregătiţi să facem atât investiţii financiare, cât şi infuzii de know-how, punând competenţele noastre şi întreaga noastră expertiză în folosul acestora”, a mai spus Bucătaru.
Finanţarea necesară acestui proiect a fost asigurată în principal de Black Sea Trade and Development Bank, ca parte a acordului de colaborare şi a angajamentului asumat de Agricover pentru susţinerea dezvoltării producătorilor şi agricultorilor din România.
Agricover este platforma de soluţii integrate pentru agricultură ce susţine eficienţa întregului lanţ valoric, oferind o gamă completă de servicii şi soluţii tehnologice, create pentru a răspunde nevoilor reale ale clienţilor săi şi pentru a creşte performanţa acestora.
Soluţiile integrate oferite fermierilor includ seminţe, îngrăşăminte, motorină, produse fitosanitare, consultanţă tehnică de specialitate, soluţii de finanţare, asigurarea recoltei, servicii logistice şi de siloz, precum şi sprijin pentru valorificarea producţiei. Compania are 600 de angajaţi.