'De astăzi, agricultorii vor putea accesa credite, beneficiind de garanţia FNGCIMM, apelând la una din cele şase bănci partenere: CEC Bank, Banca Comercială Carpatica, Banca Comercială Română, Banca Transilvania, UnicreditŢiriac Bank şi Garanti Bank, alte bănci urmând să se alăture în zilele următoare', se arată în comunicatul Fondului.
Prin semnarea noilor convenţii, clienţii băncilor menţionate pot beneficia de garantarea creditelor de către Fond în proporţie de maxim 80% din valoarea creditului.
Garanţia se acordă beneficiarilor la solicitarea băncilor, pe baza dosarului de credit, nefiind nevoie de o documentaţie suplimentară celei solicitate de bancă, se mai arată în comunicat.
'Pentru a beneficia de garanţia FNGCIMM, producătorii agricoli trebuie să se încadreze în categoria IMM-uri, putând fi organizaţi ca persoane juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau întreprinderi familiale. De asemenea, trebuie să respecte criteriile de eligibilitate ale finanţatorilor, să deţină adeverinţele emise de APIA, să nu se afle în dificultate financiară, în sensul prevederilor Comunicării Comisiei Europene şi să nu beneficieze de garanţii de la alte fonduri de garantare pentru aceeaşi finanţare', se subliniază în comunicatul citat. AGERPRES