„Pentru a distruge regimului sionist nu este nevoie de un război (…) Dacă ţările din regiune şi-ar rupe complet relaţiile cu sioniştii şi s-ar încrunta puţin, s-ar termina cu acest regim marionetă”, a declarat Ahmadinejad, un obişnuit al comentariilor controversate cu privire la Israel.
Preşedintele iranian, aflat într-un turneu în nord-estul ţării, a criticat în acest context contractele uriaşe pentru furnizarea de armament semnate de Arabia Saudită şi celelalte monarhii petroliere din zona Golfului cu Vestul, în special cu Statele Unite. ”Dacă liderii din aceste ţări ar avea un pic de creier, nu şi-ar vinde petrolul pentru a cumpăra arme în valoare de 60 de miliarde de dolari”, a adăugat preşedintele iranian, a cărui ţară a asistat în ultimele luni la degradarea relaţiilor cu monarhiile din Golful Persic.
Noul său atac verbal a coincis cu vizita în Iran a ministrului de externe al guvernului palestinian al Hamas, Mohammed Ahmed Awad, care s-a întâlnit cu şeful diplomaţiei de la Teheran, Ali Akbar Salehi, şi cu secretarul Consiliului Suprem pentru Securitatea Naţională, Said Jalili. ”Palestina aparţine lumii islamice şi trebuie eliberată. Mulţumită lui Allah, victoria este aproape”, a declarat Jalili cu acest prilej.
”Eliberarea Palestinei este o promisiune a lui Allah şi trebuie să depunem toate eforturile pentru realizarea ei”, a menţionat Awad, mulţumind Iranului pentru ‘sprijinul concret’ adus cauzei palestiniene. Responsabilii iranieni repetă cu regularitate că Israelul este sortit dispariţiei. Teheranul refuză orice tentativă de pace şi de diviziune teritorială israeliano-palestiniană şi acordă sprijin grupărilor palestiniene islamiste care luptă împotriva statului evreu, îndeosebi Hamasului.
Sursa: Agerpres