Înainte de a începe curățenia de primăvară, iată care sunt cele 7 articole de baie care ar trebui aruncate chiar acum, potrivit Tomsguide.
1. Începeți cu medicamentele expirate
De multe ori ținem medicamentele în dulapul din baie, dar acestea au date de expirare. Luați la mână toate analgezicele, antiacidele, unguentele sau orice alte medicamente și aruncați-le pe cele expirate. Orice medicament luat după ce a expirat poate aduce riscuri majore pentru sănătate.
2. Cosmeticele hoteliere, adunate din călătorii, out!
Nu e nicio rușine dacă ați adunat în baie o adevărată colecție de cosmetice hoteliere, de dimensiuni mici, luate din hotelurile în care ați stat în vacanțe. Dar acestea pot ocupa, inutil, un spațiu care poate fi utilizat cu folos. Aruncați-le pe cele pe folosite pe jumătate și, eventual, donați-le pe cele nedeschise unei organizații de caritate.
3. Produsele de machiaj expirate nu au ce căuta în baie
Ca și medicamentele, și produsele de machiaj expiră la un moment dat. Chiar dacă nu au o etichetată pe ele, produsele pe bază de ulei expiră de obicei în doi ani de la cumpărare. Odată deschis și expus bacteriilor, un astfel de produs poate provoca iritații ale pielii. Verificați toate produsele cosmetice pe care le țineți la baie și scăpați de cele pe care le aveți de doi ani sau mai mult. Acum veți avea și mai mult spațiu!
4. Nu uitați că periuța de dinți trebuie schimbată
Perii periuței de dinți se pot uza din cauza utilizării zilnice. Și, chiar dacă adesea uităm, este recomandat să schimbați periuța de dinți cel puțin o dată la trei până la patru luni. Dacă aveți o periuță de dinți electrică, ar trebui să înlocuiți capul de periere la fiecare 12 săptămâni.
5. Lufa și bureții, sursă de bacterii
Bureții de baie pot fi cei mai murdari și pot aduna bacterii. Deși sunt proiectați pentru a absorbi apa, odată combinați cu umiditatea, lufa și bureții pot mucegăi. Este bine să înlocuiți lufa la fiecare trei săptămâni, iar buretele la fiecare șase săptămâni.
6. Aparatele de ras vechi, risc pentru piele
Dacă în baie s-a adunat o colecție de aparate de ras vechi, locul lor este la gunoi. Acestea nu afectează doar calitatea bărbieritului, ci pot provoca iritații grave ale pielii. De obicei, un aparat de ras ar trebui să reziste între cinci și zece ședințe de bărbierit.
7. Peria de WC, teren propice pentru microbi
Periile de WC sunt un teren propice pentru microbi. Și e clar că acestea nu pot fi igienizate cum trebuie. În general, peria de toaletă ar trebui înlocuită la șase luni pentru a preveni răspândirea germenilor în jurul vasului de toaletă.