Ai card la Raiffeisen Bank? Avertisment pentru toți clienții care au bani în cont

Raiffeisen Bank

SURSA FOTO: Dreamstime

În contextul creșterii alarmante a fraudelor online, Raiffeisen Bank a transmis un anunț important pentru toți clienții săi. Banca vine cu câteva sfaturi esențiale pentru protejarea datelor personale și financiare.

Avertisment, lansat de Raiffeisen Bank

Raiffeisen Bank atrage atenția asupra unui fenomen îngrijorător: creșterea numărului de fraude online. Într-o lume digitalizată, unde tranzacțiile financiare online devin din ce în ce mai frecvente, riscul de a deveni victima unor atacuri cibernetice este în continuă creștere.

Pentru a contracara această tendință, banca oferă o serie de recomandări practice pentru clienții săi.

Unul dintre sfaturile cheie oferite de Raiffeisen Bank este să avem grijă atunci când instalăm aplicații pe mobil. Clienții sunt sfătuiți să fie atenți la aplicațiilor propuse de terți. Clienții nu trebuie să se lase amăgiți mai ales dacă acestea sunt însoțite de promisiuni de câștiguri financiare. Este esențial pentru a preveni accesul neautorizat la dispozitivele personale.

Nu introduceți informațiile sensibile pe site-uri suspecte

Un alt aspect subliniat de Raiffeisen Bank este protecția datelor personale. Clienții sunt îndemnați să fie extrem de precauți în ceea ce privește partajarea informațiilor sensibile. Așa că aveți grijă cine află numărul cardului, codul PIN sau codurile de activare.

Banca subliniază că angajații săi nu vor solicita niciodată astfel de informații prin e-mail, apeluri telefonice sau alte forme de comunicare.

„Dacă primești astfel de comunicări, verifică exact cine este expeditorul, modul în care este redactat mesajul, dacă există greșeli gramaticale sau exprimări ciudate în el”, transmite Raiffeisen Bank.

Clienții trebuie să fie atenți pentru a putea identifica din timp tentativele de phishing și să prevină astfel accesul neautorizat la conturile bancare.

În plus, clienții sunt sfătuiți să aibă grijă și la link-urile pe care le accesează. Este recomandat să se efectueze cumpărăturile online numai de pe site-uri securizate, recunoscute prin prezența unui lăcățel în bara de adrese și a prefixului „https://” în loc de „http://”. Acest lucru asigură că datele transmise sunt criptate și protejate.

Atenție la ofertele de nerefuzat și conturile false de pe social media

Raiffeisen Bank avertizează, de asemenea, asupra ofertelor „de nerefuzat” care pot apărea pe site-uri suspecte, pentru că acestea pot fi capcane ale hackerilor. Pentru o protecție suplimentară, este recomand să instalăm un program antivirus de încredere pe dispozitivele personale.

Nu în ultimul rând, clienții bănci sunt avertizați să fie vigilenți față de conturile false care pot apărea pe diverse platforme sociale, precum Facebook, Instagram, LinkedIn sau YouTube. Aceste conturi false pot fi folosite pentru a induce în eroare și a obține informații confidențiale.