Asta pentru că procurării au un acces mai facil la informaţiile obţinute de pe Facebook sau alte reţele de socializare decât avocaţii apărării, după cum evidenţiază un proces penal aflat în desfăşurare în oraşul american Portland. În acest caz, avocatul apărării deţine proba unei conversaţii pe Facebook în care un martor cheie îi spune unui prieten că este presat de poliţie să îl acuze pe nedrept pe inculpat.
Facebook a respins citaţia avocatului apărării care dorea acces la această conversaţie, făcând trimitere la o lege federală care protejează confidenţialitatea conversaţiilor electronice precum e-mailul – dar care oferă o excepţie pentru procurori.
„Este atât de unilateral… ei cooperează 110% când cineva din partea statului cere informaţii“, spune un avocat din Oregon, referindu-se la un alt caz în care Facebook nu a vrut să ofere nişte conversaţii care ar fi putut contrazice o acuzare de viol, dar le-a oferit în schimb procurorilor.
Facebook spune că este inundat cu solicitări din partea judecătorilor şi că încearcă să le trateze în mod uniform, în limitele legale.
SURSA: Wired