Capital a analizat ofertele din piaţă şi a observat că cele mai bune (ieftine) soluţii pentru astfel de nevoi sunt cardurile de credit care oferă şi perioadă de graţie la retragerea de numerar de la ATM, precum şi cardurile de credit care oferă posibilitatea de împărţire a cheltuielilor în rate cu dobândă zero indiferent de comerciant.
Cardurile de credit cu graţie la numerar par, la prima vedere, cel mai preţios instrument pentru cheltuieli neprevăzute. Trebuie avute însă în vedere anumite aspecte, astfel încât să nu se cădă în capcana costurilor ascunse ale cardurilor.
Cel mai important e să ştim cum funcţionează perioada de graţie şi să nu scăpăm din vedere impactul comisionului de retragere de la bancomat.
Potrivit datelor finzoom.ro, doar patru bănci oferă carduri de credit cu graţie la numerar: Banca Transilvania, Intesa Sanpaolo, Marfin şi Carpatica.
Cea mai mare perioadă de graţie este oferită de Transilvania, respectiv de 56 zile. Apoi, cel mai mic comision la retragere este perceput de Intesa, de 0,5%, dar perioada de graţie e de 45 zile. Cel mai mare plafon de credit este oferit de Carpatica, respectiv 6 salarii, dar comisionul de retragere este de 2%.
Putem amâna şi un an întreg stingerea unei datorii echivalente cu 2-3 salarii (plafonul mediu acordat de bănci) fără să plătim dobândă, dar plătind comisionul de retragere. Asta dacă ne ajută cineva cu acea sumă cash pentru a fi depusă pe card la scadenţă, sumă care poate fi returnată imediat printr-o nouă retragere.
Dacă vrem să ne rezolvăm singuri această problemă, atunci ne facem două carduri, la două bănci diferite, dar să avem grijă la gradul de îndatorare. Dacă luăm un card de la Transilvania, cu plafon de 3 salarii, nu mai putem lua şi alt card. În cazul cardului de la Marfin, trebuie ţinut cont că se poate retrage cash maximum 40% din plafonul aprobat
Dacă urmărim doar la plata cu cardul în rate fără dobândă indiferent de comerciant, cel mai bun card de credit este cel de la OTP, care împarte automat orice tranzacţie în şase rate. În cazul cardurilor de la Banca Românească, în funcţie de suma cheltuită într-o lună sau pe o tranzacţie, clientul poate opta pentru un anumit număr de rate fără dobândă, prin anunţarea băncii, având însă un comision lunar de activare, de 0,5% sau 1%. La Millennium se poate opta de două ori pe an pentru un plan de rate fără dobândă (4-12 rate) pe Visa Gold.
Ai nevoie de 2-3 salarii? Vezi ce bănci îți dau banii cash, cu dobândă zero
11 iulie 2013, 10:29
Ultima modificare în 11 iulie 2013, 13:29
Ce facem atunci când avem nevoie urgentă de echivalentul a 2-3 salarii? Sau când avem de făcut, în anumite perioade ale anului, cumpărături de valoare mai mare?
Etichete:
Publicat in categoriile: Eveniment
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Eveniment
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook
- DEUTSCHE WELLE: Să fie naţionalismul albanez o primejdie pentru regiune?
- Şanse mici să scăpăm de eticheta «junk» la investiţii
- BP, Socar and Total vor deţine 50% din acţiunile gazoductului TAP
- Iaşi va fi primul judeţ din România în care toate comunităţile vor avea apă şi canalizare
- S-a lansat prima platformă de comunicare digitală pentru sectorul public din România
- UE şi industria europeană îşi unesc forţele pentru a investi 22 de miliarde de euro în cercetare şi inovare
- Tuneluri secrete construite în urmă cu 800 de ani descoperite în China
- Criza economică a dus la o scădere semnificativă a ratei natalităţii în Europa
- Grecia: Televiziunea publică ERT emite din nou, pe ecrane un semnal de test
- Australia recunoaşte oficial degradarea Marii Bariere de Corali