De când şi-a deschis porţile, hotelul din butoaie, construit pe cheiul oraşului Stavoren (nordul Olandei), este asaltat de turişti din lumea întreagă. Cândva un butoi de acest fel conţinea cam 14.500 de litri de vin franţuzesc Beaujolais, de când au fost reciclate reprezintă camere modeste, dar confortabile de două persoane.
Camerele sunt echipate standard: pat, televizor, radio şi telefon, având ataşată o baie şi un fel de sufragerie.
Clientul poate să-şi aleagă singur în care butoi să înnopteze. Butoaiele sunt de două feluri – de vin alb şi de vin roşu.
Costul unui butoi-cameră variază de la 60 la 119 euro pe zi, cu o reducere de 75% în funcţie de sezon. În timpul iernii, o cameră la hotelul Barrel poate ajunge şi la 25 de euro pe noapte, mult mai ieftin decât în toate pensiunile din zonă. Singurul lucru care ar putea să vă deranjeze dacă nu sunteţi un pasionat de licoarea lui Bachus este mirosul de vin care încă mai persistă.