Ai probleme cu ANAF? Soluția simplă prin care scapi de popriri

Dacă riști ca ANAF să-ți pună popriri pe conturi, există o variantă simplă prin care să te asiguri ca îți păstrezi accesul la banii din cont.

Românii care își deschid conturi la Revolut nu riscă popriri. Fiscul nu poate dispune o asemenea măsură deoarece Revolut nu este o instituție de credit, ci una care emite monedă electronică și oferă o alternativă la multe operațiuni bancare pe care un client le-ar putea face, cu excepția constituirii de depozite.

Astfel, Revolut își propune să ofere servicii financiare similare celor oferite de bănci, precum împrumuturi sau încasarea salariului. Însă popririle ANAF-ului nu pot fi aplicate pe asemenea conturi deoarece, legal, ele nu reprezintă conturi bancare ci conturi în care sunt depozitate monede electronice.

Totuși, „Revolut are deschise conturi bancare în Marea Britanie, banii încasați ajungând acolo, astfel că ar exista posibilitatea, cel puțin teoretică, să obțină poprirea conturilor deschise de către Revolut la băncile britanice. Ca acest lucru să se întâmple, trebuie îndeplinită o procedură administrativă complexă, în cooperare cu autoritățile fiscale britanice,” notează avocatnet.ro.

Revolut este un start-up fintech, lansat în Marea Britanie în luna iulie a anului 2015. La bază este o aplicație de telefoane mobile care poate fi folosită asemeni unui cont bancar sau a unui portofel electronic. Revolut încearcă să concureze cu băncile clasice oferind clienților tarife și comisioane minime la o multitudine de tranzacții.

Aplicația se bucură de un real succes, având în vedere că poți face plăți și se pot retrage peste 150 de monede diferite de la ATM-urile diverselor țări. Fie că te afli în SUA, Brazilia sau Rusia, cu ajutorul cardului Revolut poți scoate de la bancomat moneda țării respective, fără comision de retragere sau de schimb valutar.