AICI nu ai vrea să mergi în vacanță. Te poți trezi direct pe lumea cealaltă

Compania Mercer Consulting a alcătuit un raport al celor mai periculoase orașe din lume luând în calcul numai puțin de 39 de criterii. Deși acest raport este din 2011, nu este recomandat să mergeți în orașele enumerate mai jos nici în prezent.

Raportul include 221 orașe, însă cele mai periculoase zece sunt după cum urmează:
10. Conakry, Guineea– Orașul Conakry este renumit pentru violențele și crimele care au loc aici. Dacă nu ai șansă poți să fii ucis în plină zi. Poți să te consideri norocos dacă ești doar jefuit. Poliția e mână în mână cu infractorii. 
9. Nairobi, Kenya – În acest oraș ai cele mai mari șanse să fii ucis de o grenadă. Anul acesta, mai multe atacuri cu grenadă au avut loc în centrul orașului. În luna martie șase persoane au fost ucise, iar alte zeci au fost rănite.
8. Sana’a, Yemen – Răpirea de persoane este la ordinea zilei în acest oraș, în special dacă ești străin. În spatele răpirilor se află cunoscuta organizație teroristă Al-Qaida.
7. Tibilisi, Georgia – Starea de securitate din această ţară, deşi îşi mentine fragilitatea, ca urmare a conflictului ruso-georgian declanşat în august 2008 în Osetia de Sud, în prezent este relativ stabilă şi calmă. Orașul este însă de evitat.
6. Karachi, Pakistan –  Acesta este un oraș în care teroriști își fac veacul și vizează în special locurile publice. Cele mai multe atacuri au loc vinerea, zi sfântă pentru musulmani.
5. Kinshasa, Congo – Aici, criminalii se dau drept politiști și jefuiesc oamenii după lăsarea întunericului, atât în zonele urbane, cât și în cele rurale. Turiștii sunt ademeniți fie de fete, fie li se promit diamante brute. Există, de asemenea, riscul să fii arestat de polițiști fără să faci nimici și să nu fii eliberat până nu este plătită o anumită recompensă.
4. Bangui, Republica Centrafricană –  Bande armate operează la periferia orașului Bangui.  Șansele să fii ucis aici sunt mai mici decât în alte orașe în schimb nu sunt multe opțiuni în ceea ce privește transportul sau spitalele. Vizitatorii sunt hărtuiți permanent și li se cer bani inclusiv de la perosonalul din aeorport și de la cel militar.
3. Abidjan, Costa de Fildeș – Începând cu 21 mai 2011, situaţia internă din Coasta de Fildeş s-a îmbunătăţit treptat, în prezent putând fi apreciată drept relativ calmă. Persistă unele focare de tensiune, în principal în sud-vestul ţării, la graniţa cu Liberia, zonă în care mercenari în slujba fostului preşedinte  se dedau ocazional la acţiuni violente, dar acestea nu mai au, practic, un substrat politic, ci sunt mai degrabă jafuri sau acţiuni revanşarde. Dacă mergi în acest oras ai mari șanse să pleci cu holeră sau pojar.
2. N’Djamena, Ciad  – Situaţia politică şi de securitate este incertă în Ciad. Pe teritoriul acestui stat au loc frecvent activităţi teroriste, inclusiv răpiri de persoane, în principal occidentali, pe fondul revenirii foştilor luptători ciadieni din armata lui Gaddafi, mulţi angrenaţi în activităţile AQMI şi ale organizaţiei teroriste BoKo Haram din Nigeria, ultima extinzându-şi, în ultima perioadă, acţiunile teroriste în mare parte din regiunea sahelo-sahariană. Cele mai periculoase zone sunt în nordul Ciadului, spre frontiera libiană. Numai capitala N’Djamena prezintă o oarecare securitate, dar numai în cartierele centrale şi pe timpul zilei. Trebuie avut în vedere că, din motive de securitate, punctele de frontiera cu Sudan şi Libia sunt deseori închise.
1. Bagdad, Irak –  Cel mai periculos oras din lume potrivit studiului Mercer. Turiștii sunt sfătuiţi să evite călătoriile în Irak. Persistă riscurile generate de acţiuni cu caracter terorist. Situaţia de securitate rămâne precară, iar posibilităţile de intervenţie şi de protecţie din partea autorităţilor locale sunt reduse.