Manifestanţii au lipit fotografii cu jurnaliştii agresaţi în Egipt pe faţada clădirii şi au purtat pancarde pe care era scris: ‘Egipt, opreşte violenţele împotriva jurnaliştilor’. La mijlocul zilei au fost evacuaţi pe cale paşnică.

‘Am venit în faţa ambasadei Egiptului pentru a denunţa campania violentă desfăşurată la Cairo împotriva presei internaţionale. Fotografiile unor jurnalişti răniţi, bătuţi, molestaţi şi arestaţi vorbesc despre o situaţie de groază, în care informaţia este ucisă, iar jurnaliştii alungaţi din Egipt’, a declarat Jean-François Julliard, secretar general al oranizaţiei.

‘Comportamentul autorităţilor egiptene este inacceptabil’, a adăugat Julliard. ‘Lumea se teme de ce e mai rău, se ştie că mulţi jurnalişti au fost obligaţi să părăsească ţara’.

În Egipt, nenumăraţi jurnalişti străini au devenit ţintele unor atacuri plănuite în special de persoane care îi acuză că doresc să destabilizeze regimul. Jurnaliştii au fost arestaţi şi hărţuiţi de manifestanţii pro-Mubarak, precizează France Presse.
SURSA: Agerpres