AIG a vândut două societăţi de asigurări de viaţă către Federal Reserve din New York (banca centrală a New Yorkului), transferul de acţiuni având rolul de a şterge o parte din ajutoarele primite de asigurator de la statul american.

 

Din totalul datoriilor, au fost şterse 25 de miliarde de dolari: 16 miliarde de dolari au fost compensate în acţiuni la American International Assurance Co, iar 9 miliarde de dolari –  în acţiuni la American Life Insurance Co. Planul de conversie în acţiuni a fost anunţat încă din martie. În septembrie 2008, AIG, aflată în situaţie critică, a primit, de la Federal Reserve un ajutor de urgenţă de 85 de miliarde de dolari.

 

Pe lângă ajutoarele de la Fed, AIG a beneficiat şi de alte măsuri de sprijin, astfel că, de la începutul crizei, bilanţul a ajuns la 182 de miliarde de dolari. Ajutoarele au luat şi  forma transferurilor de active, cel mai important demers în acest sens fiind preluarea de către stat a unui pachet de 40 de miliarde de dolari format din obligaţiuni ipotecare şi acorduri de asigurare ale AIG şi ale partenerilor săi. Pentru activele riscante preluate de stat, AIG nu trebuie să ramburseze nimic.

 

AIG mai are de restituit 62 de miliarde de dolari

 

După vânzarea celor două societăţi de asigurări, AIG mai are de restituit încă 62 de miliarde din ajutoarele primite de la stat, din care 44,8 către trezoreria SUA (sume primite în cadrul programului TARP) şi alte 17 miliarde către Federal Reserve din New York.  Reprezentanţii companiei au declarat că profiturile generate nu vor fi suficiente pentru a rambursa această sumă, aşa că AIG va continua să vândă active pentru a-şi acoperi datoriile.