Initiativele guvernului american pentru a salva asiguratorul AIG aflat in dificultate, vor „sfarama” compania, estimeaza fostul presedinte al AIG, Hank Greenberg.

„AIG nu va mai exista. AIG va disparea si va fi sparta in bucati”, a declarat Hank Greenberg intr-un interviu acordat Financial Times.

Aflata aproape de incapacitate de plata, AIG a fost ajutata printr-un ajutor din fonduri publice in valoare de 170 de miliarde de dolari. Grupul a inregistrat pierderi de 100 de miliarde de dolari in anul 2008, dintre care 60 numai in ultimul trimestru. In urma publicarii acestor rezultate, compania a anuntat ca discuta cu statul american termenii acordarii unui nou imprumut.

„Daca imi spuneti ca aceasta este o maniera de a salva o companie, atunci eu va spun ca nu sunt de acord. Acesta este un mijloc de a lichida o companie, nu de a o salva”, a comentat Hank Greenberg.

Fostul sef al AIG a parasit compania in 2005 dupa 38 de ani de activitate in cadrul ei. Fiind un actionar important al AIG, Hank Greenberg a pierdut mai multe milioane de dolari pe care-i detinea in titluri, pe fondul scaderii puternice a actiunilor cotate la Bursa de la New York.  In urma cu 6 luni, valoarea unei actiuni a AIG listata pe Wall Street era de 60 de dolari. Ieri, un titlu AIG valora 36 de centi.