‘Transform 2015 este un program de investiţii de 500 de milioane de euro pentru confortul pasagerilor, dar şi pentru protecţia mediului. Prima tranşă din acest program a însemnat 170 milioane de euro investite în reînoirea scaunelor Economy şi Premium Economy pe zborurile lung curier, precum şi în divertismentul la bord. Factorul economic este foarte important pentru orice industrie. O companie aeriana înseamnă un business ca oricare altul. Spre beneficiul nostru, în multe medii există încă o simpatie pentru aviaţie. Nu putem spune nimic despre cum vor evolua preţurile deoarece acestea sunt dictate de piaţă’, a precizat Alexandru Dobrescu.

Compania Air France a fost fondată în data de 7 octombrie 1933.

Air France, împreună cu filiala sa regionala ,,HOP!’, operează 1.500 de zboruri zilnice atât în Franţa, cât şi în restul Europei şi în întreaga lume. Flota sa cuprinde 374 de aeronave.

,,America Latină este zona pentru care am prevăzut o capacitate de transport suplimentară în 2014, cu atât mai mult cu cât Brazilia va găzdui Cupa Mondială de fotbal. Africa nu este, în acest moment, printre priorităţile noastre de schimbare a numărului de curse operate, însă în China avem multe destinaţii cărora le acordăm o atenţie deosebită pentru a ne păstra poziţia de lider în transportul de persoane. Este de remarcat că în ultima perioadă, pe Air France, stăm foarte bine în ceea ce priveşte valoarea medie a tichetului cumpărat’, a precizat Răzvan Răduţ, manager de vânzări Air France KLM.

Grupul Air France-KLM a înregistrat, în 2012, o cifră de afaceri, per global, de 25,6 miliarde de euro şi un grad de încărcare de 83%.

În 2012, operatorul aerian a transportat peste 77 de milioane de pasageri şi peste 1,4 milioane de tone cargo. Flota companiei este formată din 573 aeronave, iar reţeaua acoperă 243 de destinaţii din 103 ţări prin hub-urile de la Paris-Charles de Gaulle (unul dintre cele mai mari aeroporturi din lume) şi Amsterdam-Schiphol.

Air France şi KLM sunt companii membre ale alianţei globale SkyTeam care numără 19 membri şi oferă pasagerilor din întreaga lume acces la o reţea globală de peste 15.500 de zboruri spre mai mult de 1.000 de destinaţii din 187 de ţări.

Sursa: Agerpres