Camera Reprezentanţilor a votat pentru menţinerea solvenţei Programului Naţional de Asigurări în caz de Inundaţii şi posibilitatea acordării de ajutoare pentru miile de proprietari de case care au suferit pagube importante din cauza inundaţiilor în regiunile de coastă New York, New Jersey şi Connecticut ca urmare a furtunii Sandy care a lovit SUA în luna octombrie.

Senatul a aprobat imediat măsura prin vot direct, urmând ca preşedintele Barack Obama să promulge legea.

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor John Boehner a atras critici în această săptămână – inclusiv din partea reprezentanţilor republicani de New York şi New Jersey – atunci când a anulat un vot al Camerei privind pachetul complet de ajutor în valoare de 60,4 miliarde de dolari adoptat de Senat.

Nemulţumirile au continuat vineri, parlamentari din cele două partide susţinând că suma prevăzută de asigurări îi va ajuta foarte puţin pe cei care continuă să sufere la peste două luni după furtuna devastatoare de la 29 octombrie.

"A fost nevoie de numai 10 de zile după uraganul Katrina ca preşedintele (George W.) Bush să semneze un ajutor de 60 de miliarde dolari" pentru cei afectaţi de furtună, a declarat reprezentantul democrat de New Jersey, Bill Pascrell, referindu-se la uraganul din 2005 care a devastat Gulf Coast.
Sursa: Agerpres