Ajutorul ar putea fi acordat acelor familii ce au fost racordate la sistemul centralizat de termoficare şi care a fost desfiinţat, din diferite motive, anunţă Agerpres.
‘Încercăm, pentru că este o propunere acum, să introducem şi ajutor de încălzire pentru cei care se încălzesc cu energie electrică. Acest lucru se referă la persoanele care au fost într-un sistem centralizat de încălzire şi care, din diferite motive, nu mai există. Şi decât să scoatem burlane pe geam – oricum nu mai avem voie, pentru că restricţiile de mediu sunt din ce în ce mai stricte – o să acordăm acest sprijin pentru încălzire electrică’, a spus Mariana Câmpeanu.
Ea a precizat că specialiştii din ministerul pe care îl conduce lucrează şi la o formulă de simplificare a criteriilor pe baza cărora se acordă ajutoarele de încălzire, astfel încât de acestea să beneficieze doar persoanele care au probleme, cu adevărat.
‘Pregătim programul de ajutoare pentru încălzire. Vom încerca să simplificăm acea listă de active – şi ca să vă aduc aminte, e vorba de bibilici. Vom încerca să scoatem din această listă număratul găinilor şi altor lucruri de genul acesta, să ne axăm pe activele principale pe care o persoană le are: (…) dacă are mai multe case, dacă are maşini Mercedes sau alte maşini, dacă are venituri din alte activităţi, închiriere şi alte lucruri de genul acesta’, a explicat ministrul Muncii.
Mariana Câmpeanu a arătat că Guvernul a adoptat o ordonanţă prin care plafonul de venit minim garantat a fost majorat, astfel încât acesta să poată acoperi creşterile la tarifele percepute la serviciile de gaz sau energie electrică.
Ministrul Muncii a fost prezentă vineri în judeţul Hunedoara, unde s-a întâlnit cu participanţii la Bursa locurilor de muncă din oraşele Orăştie, Hunedoara, Călan şi Simeria.