Vor primi detectoare de fum și de monoxid de carbon gratuite. Echipamentele de siguranță au fost montate în mai multe gospodării din 15 localități ale județului Timiș. Ele urmează să fie implementate și în alte zone.
Românii din mai multe județe vor primi detectoare de fum gratuite
Campania pentru protejarea vieții în caz de incendiu și intoxicare cu monoxid de carbon a continuat să se extindă în mai multe localități din întreaga țară.
Aceasta este parte a unei inițiative desfășurate de DSU, IGSU, E.ON și Delgaz Grid.
Printre județele în care s-a extins este și județul Suceava, totalul cuprinzând 15 comune.
Astfel, locuitorii din localități precum Baia, Dorna Candrenilor, Dorna Arini, Dumbrăveni, Fundu Moldovei și altele vor beneficia de aceste echipamente de protecție.
Proiectul vizează instalarea gratuită a 7.500 de detectoare de fum
Acțiunea face parte dintr-un proiect mai amplu care vizează instalarea gratuită a 7.500 de detectoare de fum și 2.500 de detectoare de monoxid de carbon în locuințele din 20 de județe din România.
Aceste zone cu un istoric semnificativ de incendii și pierderi de vieți omenești. Județele nominalizate în cadrul acestui proiect sunt următoarele:
- Alba;
- Brașov;
- Botoșani;
- Caraș-Severin;
- Călărași;
- Covasna;
- Dâmbovița;
- Harghita;
- Hunedoara;
- Iași;
- Maramureș;
- Mehedinți;
- Neamț;
- Olt;
- Suceava;
- Teleorman;
- Timiș;
- Tulcea;
- Vaslui;
- Vrancea.
Pompierii de la ISU au montat dispozitivele în casele unor oameni fără posibilități
În aceste zile, pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) au montat dispozitivele gratuit, în casele unor oameni fără posibilități.
În total, trebuie să fie amplasate 10.000 de dispozitive în gospodării de la sate, în 20 de județe. În ziua de luni, 8 aprilie, au fost montate primele din județul Suceava.
Acestea sunt menite să-i alerteze în caz de incendiu. Au fost alese familii vulnerabile și cu mulți copii, din satele unde s-au raportat cele mai multe incendii în 2023.
Potrivit datelor înregistrate de autorități, anul trecut au luat foc, în medie, 18 locuințe zilnic. Mai mult, aproape 270 de oameni au murit și de peste trei ori mai mulți au fost răniți.
„Colegii noștri, alături de reprezentanții serviciilor voluntare pentru situații de urgență au montat înca 20 detectoare de fum și 21 detectoare de monoxid de carbon în localitățile Sânpetru Mare, Liebling și Pietroasa”, au transmis reprezentanții ISU Timiș.