Viitorul crossover, care va fi realizat pe platforma lui Fiesta, a fost surprins de fotografii de la autoblog.com chiar pe traseul utilizat pentru cursa de la Pikes Peak din Colorado.

Viitorul crossover va înlocui actualul Fusion şi va fi produs alături de B-Max la Craiova, în România, începând cu 2013.   Ambele modele vor fi echipate cu motoarele de 1 litru din generaţia EcoBoost, produse tot la Craiova.

Cu toate că maşinile fotografiate erau camuflate, se poate vedea că viitorul crossover are dimensiuni similare cu Fiesta.

Micuțul SUV Ford nu va fi deloc o noutate pentru marca nord-americană. În America Latină se comercializează de ani buni un mini-SUV de segment B având la bază platforma modelului Fusion. Numele acestuia este EcoSport și seamănă izbitor cu fostul KIA Sportage / Hyundai Tucson. Desigur, viitorul SUV de clasă B va avea un cu totul alt design, se pare, mult mai apropiat de cel al fratelui mai mare Kuga. Sau, mai exact de al viitoarei versiuni Kuga care preia multe dintre detaliile conceptului Vertrek prezentat la expozițiile auto din acest an.