Wendy’s, carne ”never frozen”
În mare, cam astea sunt punctele esențiale pe care Wendy’s se bazează în lupta cu concurența, plus faptul că nu există nimic pregătit înainte.
”Totul se face la comanda ta, pentru tine”, cum a spus și proprietarul John Chayka la deschiderea de astăzi. De altfel, în bucătărie există o parte de echipă adusă din Canada ca să mențină bucătăreala și servirea la standarde internaționale.
Soția lui, Kathryn, este CEO-ul companiei ce a adus Wendy’s în România. Cei doi au tăiat panglica inaugurală cu multă încredere, alături de partenerii de la Mega Mall, NEPI Rockcastle. De altfel, dacă ținem cont de faptul că rețeaua de restaurante Wendy’s are peste 7.000 de restaurante în întreaga lume, dintre care peste 1.300 sunt situate în afara Statelor Unite ale Americii, n-am prea avea temeri că nu va fi o reușită.
Investiție de 200 de milioane de dolari
La eveniment a fost prezent și Radu Bolohan, vicepreședinte la JKC Capital, compania ce operează brandul Wendy’s.
Întrebat dacă faptul că este român a contat în alegerea țării noastre pentru Wendy’s, Radu Bolohan ne-a confirmat suspiciunile.
”Da, a contat, și eu sunt român și urmăresc cu atenție piața de aici. Altfel, nu am fi programat o investiție de 200 de milioane de dolari. Mai mult, noi vrem să deschidem 100 de locații în numai cinci ani, ceea ce înseamnă foarte multă muncă”, a declarat vicepreședintele JKC pentru Capital.
”Românilor le place să iasă în oraș să mănânce, le plac lucrurile bune și gustoase, de asta am venit cu această alternativă mai de calitate decât altele”, a mai adăugat Bolohan.
CEO-ul companiei Kathryn Chayka a atras atenția și asupra unui fin detaliu de marketing, un lucru nefăcut de marii concurenți ai Wendy’s, McDonalds și Burger King: ambalajele sunt personalizate pentru piața noastră, în sensul că, pe ele, sunt imprimate motive clasice ale iei românești, ”the romanian blouse”…
Mari mâncători de burger
Un studiu de piață realizat recent de compania care pregătește intrarea lanțului Wendy’s pe piața din România ar evidențiat că brandul american este foarte așteptat de publicul român, în special de tinerii consumatori. Potrivit cercetării, Wendy’s s-ar fi clasat pe locul al doilea în topul celor mai dorite mărci internaționale de fast-food din țară.

94% dintre români consumă fast-food
Datele studiului ar mai fi arătat că o majoritate covârșitoare a românilor – 94% – consumă produse de tip fast-food. Dintre aceștia, o treime ar obişnui să mănânce cel puțin o dată pe săptămână astfel de produse, în timp ce aproape 40% ar opta pentru mese rapide de câteva ori pe lună.
Pe ansamblu, studiul ar fi indicat că frecvența medie de consum pentru produsele fast-food în România este de aproximativ o dată pe săptămână.