Al Treilea Război Mondial?! Scenariul la care absolut nimeni nu s-ar fi gândit

Propunerea de buget a Departamentului Apărării SUA pentru 2020 cuprinde, mai presus de orice, rachete. Accentul pus pe rachete cu rază lungă de acțiune ar trebui să-i mulțumească pe criticii planurilor de război ale Pentagonului. Experții au avertizat însă că, în lupta cu un dușman care deține pârghiile tehnologice, forțele SUA ar rămâne repede fără muniție, scrie NationalInterest.org.

Departamentul Apărării solicită Congresului 12 miliarde de dolari pentru rachete, cu un accent puternic pe armele cu mai multe roluri, capabile să lovească o gamă largă de ținte. Și pe interceptorii de apărare antirachetă și rachetele de atac terestru și anti-navă.

Pentru 2020, departamentul a prezentat cele 10.200 de rachete cu lansare multiplă pe care vrea să le finanțeze pentru armată și pentru pușcașii marini(cost 1,4 miliarde de dolari), cele 125 de SM-6 penrru Marină( 700 de milioane de dolari), și cele 430 de rachete de supraveghere de la suprafață, pe care Marina și Forțele Aeriene le-ar primi pentru 600 de milioane de dolari.
Rachetele GMLRS poti fi folosite în orice condiții meteo, oferă precizie și o rază de acțiune mai mare decât a celor mai multe sisteme similare. Armata și Corpul pușcașilor marini dezvoltă noi tactici pentru a amplasa GLMRS pe nave.

SM-6 este cea mai recentă rachetă multi-rol a Marinei. Poate viza aeronave, nave și chiar alte rachete. JASSM este o rachetă de croazieră compatibilă cu avioanele Marinei și Forțelor Aeriene. LRASM este o versiune a JASSM pe care Lockheed Martin a adaptat-o ​​pentru scufundarea navelor.

Acestea sunt doar o parte din armele pe care Pentagonul le dorește.

Împreună, toate aceste noi arme ar putea ajuta forțele armate americane să se apere și să atace în timpul confruntărilor cu forțele rusești și chineze, scrie NI.

David Ochmanek, analist militar, explică: „Bazele americane sunt vulnerabile la atacul cu rachete cu rază lungă de acțiune. La fel și navele mari de război care navighează în larg”.

De asemenea, jurnalistul Sydney Freedberg Jr. spune că, din păcate, „SUA și aliații săi subestimează numărul armelor inteligente de care are avea nevoie pentru un război real, apoi, când ajung în fața dușmanilor sunt la fel de slabi precum sârbii sau libienii”. „Împotriva Rusiei sau a Chinei, care se pot potrivi nu numai cu tehnologia noastră, poți să rămâi repede fără muniții.”

Ochmanek și alți experți sunt de părere că Pentagonul ar trebui să își stabilească obiective forte și să cumpere toate rachetele de care are nevoie pentru a și le atinge. De exemplu, să poată „scufunda 350 de nave militare și de pază de coastă chineze în primele 72 de ore ale unui război sau să poată distruge 2.400 de vehicule blindate rusești”, conform nationalinterest.org.